Kirándulás

2021.11.22. 11:50

Zsuzsival túrázhattak a természet kedvelői

A hármashegyi pihenőerdőben az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy miként készülnek a madarak a télre.

20210810 Debecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A Debreceni Karitatív Testület kirándulást szervez Hármashegyaljára a nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyermekek részére, akik a Zsuzsi Erdei Vasúttal utaznak a helyszínre.

Fotó: Napló-archív

A hűvös őszi idő ellenére sem pihen a Zsuzsi Erdei Vasút; a múlt szombaton újabb erdei túrára szállította a természet kedvelőit a hármashegyi pihenőerdőbe. A helyszínen hozzáértők segítségével fedezhették fel az érdeklődők a télre készülő erdő természeti kincseit.

A programot ezúttal is Varga Edit környezeti nevelő és Imre István, a Madársuli solymásza vezette.

A szakemberektől a természet szerelmesei választ kaphattak többek között arra, hogy mivel táplálkoznak télen a madarak, mikortól kell elkezdeni az etetésüket és még hogyan tudjuk segíteni őket a téli felkészülésben. A résztvevők segítettek kitakarítani egy madáretetőt és kirakni egy éjszakai pihenőhelyként működő odút.

Ezt követően madármeg­figyelő túrára indultak a hármashegyi erdőbe, ahol felfedezhették a kis erdei énekesmadarak hangját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában