Végre, lesz homokozó is!

2021.11.08. 14:27

Új játékokat kap a Tégláskert

Habár a felújítás nincs napirenden, néhány új játék azért érkezett a napokban a tégláskerti, egyébként nagyon régi játszótérre. Mászókát, rugós játékot és egy homokozót is telepítenek, és némi „szépészeti” beavatkozás is tervben van.

Fotó: CH

Nehéz eldönteni, hogy csak a véletlen műve, vagy esetleg korábbi írásainknak is van némi közük ahhoz, hogy az utóbbi napokban felpörögtek az események a debreceni Tégláskert egyetlen játszóterénél. Annál a parknál, amelyről nem is olyan régen megírtuk, hogy igencsak eljárt felette az idő, és amely leginkább a Kádár-kor nyolcvanas éveire emlékeztet. A játszóeszközök zömét még abban az időben telepítették, és jelentős fejlesztés azóta sem történt, a gyerekek többségében ugyanazokat a játékokat használhatják, mint amiket harminc-negyven évvel ezelőtt a szüleik is.

Akkori cikkünkre a polgármesteri hivatal is reagált, és válaszukból kiderült: új játszóteret mostanában nemigen kap a kertségi városrész, néhány új vagy újszerű játékelemmel viszont bővül a Tégláskert utca és a Szepesi utca közötti területen lévő park kínálata.

Mint a polgármesteri hivataltól írták, még idén kihelyeznek egy kiscsúszdás mászókát és egy rugós játékot. Felújítják a padokat, és egy másik játszótérről egy ugyancsak felújított homokozókeret is a tégláskerti „játszira” kerül majd.

Nos, képünk tanúsága szerint a játékok meg is érkeztek, és ha a 4 ezer 500 négyzetméteres parkot – az ígéreteknek megfelelően – a működtető Debrecen-Tégláskerti Református Missziói Egyházközség még idén körbe is kerítteti, akkor tavasszal, ha nem is EU-konform, de az eddiginél legalább használhatóbb, kulturáltabb játszótér várja a gyerekeket.

Sajnos, a rossz állapotú aszfaltozott focipálya felújítása egyelőre csak álom, a beruházásra ugyanis nincs pénz.

Takács Tibor

Borítókép: néhány az új játékokból; a rugós darab annyira friss, hogy még kicsomagolásra vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában