torlódás

2021.11.23. 17:17

Többkilométeres kamionsorok a román-magyar határ romániai oldalán

A Bors-Ártánd átkelőn 70 percet, a Bors II.-Nagykereki átkelőn 100 percet kell várni.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán – közölte a román határrendészet.

A hatóság honlapján elérhető online figyelőrendszer szerint kedd este a Pete-Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedték a kamionokat, és három és fél óra volt a várakozási idő.

A Bors-Ártánd határátkelőhelyen három sávon 70 perc, a Bors II.-Nagykereki határátkelőhelyen három sávon 100 perc, a Varsánd-Gyula határátkelőhelyen három sávon három óra, a Nagylak-Nagylak határátkelőhelyen egy sávon egy óra volt a várakozási idő.

A legnagyobb torlódás a Nagylak II.-Csanádpalota határátkelőhelyen alakult ki, ahol két sávon léphetik át a kamionok a határt hatórás várakozás után.

A román határrendészet szerint a torlódást az okozza, hogy a magyar hatóságok új ellenőrzési alkalmazást vezettek be. A közlemény szerint a román hatóságok felvették a kapcsolatot a magyarokkal, hogy közös intézkedésekkel tegyék folyamatossá a kamionok határátlépését.

Az online figyelőrendszer adatai szerint a Romániába tartó teherforgalom jóval kisebb mértékben torlódik a határon. A Csanádpalota- Nagylak II. határátkelőhelyen háromórás, a Nagylak-Nagylak I. határátkelőhelyen egyórás a várakozás.

A személyforgalomban csak a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél jelez 90 perces várakozást az online figyelőrendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában