Döntések

2021.11.09. 08:27

Szigorúbb járványügyi intézkedések lesznek Létavértesen

Mérsékelni szeretnék a vírus terjedését a határ menti kisvárosban is.

20200303. Nagykanizsa. Kézmosás fontossága. Belvárosi Patika hirdetéséhez illustrácó Gyógymód kiadványba. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH 2020.03.03. Nagykanizsa Kézmosás fontossága. Illusztráció Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH 2020.03.03. Nagykanizsa Kézmosás és kézfertőtlenítés fontossága. Illusztráció Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Forrás: MW-archív

Fotó: Szakony Attila

Menyhárt Károly polgármester a háziorvosi körzetek, a mentőállomás mérései és tapasztalatai, illetve az intézmények jelzései alapján hozott döntéseket a vírus terjedésének megfékezése érdekében. A szakterület dolgozói által végzett tesztek 30 és 50 százalék közötti pozitivitást mutatnak. Az oltatlanok körében gyakoribb a koronavírus megjelenése, míg az oltottaknál az influenzavírus és egyéb felső légúti megfázásos tünetek a jellemzőek. Ezek alapján az oltások felvétele még inkább indokolt. A szomszédos Romániában kialakult helyzet okán is ajánlott az önkormányzat intézményeiben november 8-tól bevezetett intézkedéseket betartani.

Maszk, kézmosás

A városháza épületében az ügyfelek lázmérést, kézfertőtlenítést követően maszkot használva léphetnek be. Ez vonatkozik az esküvők, névadók, állampolgársági eskük alkalmaira, továbbá ezt a protokollt kell alkalmazza a Gyermeksziget Óvoda – Bölcsőde, a Létavértesi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és a Létavértesi Városi Könyvtár és Művelődési Ház. A napközi konyha étkezőjében a gyerekek számára kötelező a kézmosás, kézfertőtlenítés, és korlátozások léptek életbe az uszoda és sportcsarnok használatának rendjében is.

Kézfertőtlenítés és maszk használata kötelező a köztemető ravatalozójában a szertartás ideje alatt.

A csütörtöki városi piac területén november 11-től bevezetik az egyirányú gyalogosközlekedést, az egészségügyi távolság megtartásával. A vírus negyedik hullámának intenzív terjedése miatt zárt terekben indokolt a védőmaszk használata. Bármilyen légúti tünet észlelésekor mielőbb orvoshoz kell fordulni. Menyhárt Károly polgármester arra kéri a lakosságot, hogy a bevezetett korlátozásokat fogadják fegyelmezetten, kellő türelemmel önmaguk és embertársaik iránt.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában