Görögkatolikus szellemben telt

2021.11.12. 09:37

Számos program várta a gyerekeket Szent Mihály-héten

Az őszi szünetről visszatérve valódi különlegességek várták a diákokat Nyíradonyban.

Forrás: Molnár Csilla

Tökcipelés, arcfestés, fodrászverseny – ilyen és ehhez hasonló programok várták a Szent Mihály-héten a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI óvodásait, iskolásait. A heti programok az intézmény névadója, Szent Mihály főangyal ünnepe köré épültek.

– Szerdán arcfestés, kézműves-foglalkozás, közös tánctanulás, és a művészeti iskolánk tanárainak koncertjét hallgathatták meg a diákok. A felsős gyerekek fodrász- és kozmetikaversenyre nevezhettek, készültek még hennatervek, gyümölcssaláta, szendvics és sütemények is. Délután a sulidiszkóban érezhették jól magukat a tanulók. A csütörtöki nap a sport jegyében telt. Az alsósok őszi terményeket cipelve versenyeztek a tornateremben, a felsősök a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban vehettek részt vetélkedőkön – nyilatkozta a rendezvény főszervezője, Bordásné Kedves Irén.

Görögkatolikus szellemben

A Szikora József atya iskola­lelkész által összeállított programok pénteken az intézmény görögkatolikus szellemiségét erősítették. A Szent Mihály győzelme c. színdarabot a felső tagozatos gyerekek adták elő a művelődési házban, később a nagycsoportos óvodások mutattak be hagyományőrző műsort, majd az elsősök csibeavatójára is sor került. Az iskolában Angyalok a Bibliában címmel diavetítést láthattak a tanulók, melyet vecsernye követett. Vasárnap templombúcsún vehettek részt az intézmény dolgozói, diákjai. Az ünnepi szent liturgiát Troszt Máté atya celebrálta.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában