javítani szeretnének

2021.11.19. 14:31

Rövidíteni akarják a várakozási időt a megfelelő szakorvosi ellátásért Hajdúszoboszlón

Továbbra is javítanák a település egészségügyi ellátását, és pótolnák a hiányzó szakorvosi rendeléseket.

20210906 Algyő Egészséghetet tartanak sok-sok szűrővizsgálattal az idősek otthonában. Képen: Zagorac Nikola radiológus orvos. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: MW-archív

A Járóbeteg-Ellátó Centrum magasabb vezetői kinevezését illetően november 18-án zárt ülésén döntött volna a képviselő-testület. Erre azonban nem került sor: a döntést elnapolták.

– Tekintettel arra, hogy a jelöltek közül Böcsödi István pályázó számára az egyetemi szintű végzettség alóli mentességet, valamint az egészségügyi menedzseri szakképesítés 5 éven belüli megszerzését előzetesen az egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv által engedélyeztetni szükséges. Az engedélyt követően dönthet az önkormányzat a pályázók meghallgatásáról, a pályázat elbírálásáról – így fogalmazott a halasztással kapcsolatban Czeglédi Gyula polgármester még csütörtökön este közzétett Facebook posztjában.

A település első embere a Napló megkeresésére elmondta, hogy a 2019-ben megválasztott városvezetésnek az is célkitűzése volt, hogy részben az ügyeleti ellátás, részben pedig a város egészségügyi ellátásnak a színvonalát javítsa. Mint mondta, ehhez az elkötelezéshez mérten igyekszik a képviselő-testület megfelelő feltételeket megteremteni.

Elégedetlenek most még

Úgy fogalmazott, hogy most is láthatóak az anomáliák, amelyek sújtják Hajdúszoboszló lakosságát. Ezek között említette, hogy a betegek csak több hétre jutnak laboratóriumi szolgáltatáshoz, de hasonló a helyzet szakorvosi ellátásokkal is.

Czeglédi Gyula | Fotó: Napló-archív

– Ezzel mi magunk is elégedetlenek vagyunk, és szeretnénk rajta változtatni. Hogy ezt hogyan, milyen módon, milyen eszközökkel tudjuk megtenni, ez majd későbbi döntéseknek a sora – mondta, kiemelve, hogy a kérdéskörrel mindeddig is sokat foglalkoztak már.

Hozzáfűzte azt is, hogy a város orvosi ügyeleti rendszerét is fejlesztették az utóbbi időszakban. Szavai szerint már fél évvel azelőtt példásan működött, amikor idén július 1-jén a sürgősségi ügyeleti rendszert átvette az Országos Mentőszolgálat.

– Nagyon fontos közellátási kérdés a város lakossága irányába, hogy helyben, minél több, jó színvonalú szakorvosi ellátást lehessen igénybe venni. Továbbá, hogy annak az intézménynek a szolgáltatásai magas színvonalúak legyenek, és ne kényszerüljön a lakosság más településre átmenni azért, hogy az egészségi állapotához illő megfelelő időben tudjon szolgáltatást igénybe venni – tette hozzá.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában