szavazásértékelés

2021.11.08. 11:32

Nem mindenki autózik, olvasóink többsége inkább a tömegközlekedést választja

Legutóbb parkolási ügyekkel kapcsolatban írtunk ki szavazást.

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Munka, családi program, sürgős elintéznivalók – legyen az ok bármi, az emberek gyakran pattannak autóba, hogy így intézzék személyes dolgaikat. Bár ez sok szempontból előnyös közlekedési megoldás lehet, a parkolás kérdése egy örökké érvényes problémának tűnik, különösen igaz volt ez arra az időszakra, amikor a koronavírus-járványból adódó szükséghelyzetben ingyenessé tették a külterületi felszíni placcokat.

Ön hol parkol, ha a belvárosban van dolga? – tettük fel a kérdést a Hajdú Online olvasóinak néhány nappal ezelőtt, amelyre szép számmal érkeztek a szavazatok.

A válaszadók legkisebb hányada – összesen 7 százaléka – a Széchenyi utcai kavicsos területet választja, ha parkolásról van szó, mert ott mindig van hely.

Egy kicsivel nagyobb azon voksolóink száma, akik általában egy merészebb megoldást választanak, méghozzá a belvárosban, a Kálvin tér környékén próbálkoznak, hol több, hol kevesebb sikerrel. A szavazatok 9 százaléka árulkodik erről.

Jóval többen voltak viszont azok a szavazásban résztvevők – összesen 21 százalék -, akik parkolás esetén a kényelmesebb megoldások hívei, így valamelyik parkolóházat/mélygarázst használják, ezekből akad jó néhány a belváros területén.

A voksok 29 százalékát olyanok adták le, akik megőrzik a titkaikat. Nekik jól megszokott helyeik vannak Debrecenben, és ezek valószínűleg annyira beváltak, hogy nem is kötik mások orrára, hol találhatók.

Saját elhatározás vagy kényszer szülte megoldás, de mindenképp üdvözlendő, hogy a szavazatok legnagyobb hányada azoktól az olvasóktól érkezett, akik saját bevallásuk szerint nem járnak autóval a belvárosba, inkább a tömegközlekedés nyújtotta lehetőségeket veszik igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában