várják a terveket

2021.11.27. 10:25

Modern állatkertet tervezhetnek, együtt újulhat meg a vidámparkkal

Professzionális ötleteket várnak a tervpályázaton.

Állatkertek éjszakája Debrecenben

Fotó: Napló-Archív

Megjelent a november 25-i Közbeszerzési Értesítőben a fenntartó debreceni önkormányzat tervpályázati kiírása, ami alapján a Nagyerdei Kultúrpark attrakciófejlesztésére várnak professzionális ötleteket 2022. február 2-ig. A kiíró elsődleges célja, hogy a Nagyerdőn szerves egységet képező állatkert és az ország egyetlen vidámparkja együtt újulhasson meg. A pályázat tárgya a kultúrpark attrakciófejlesztésének, turisztikai vonzerejének növelése – méghozzá élményelemekkel. A tervezési feladat főbb elemei: infrastruktúra-fejlesztés a park teljes 17 hektáros területén, bejárati épület kialakítása, az Afrika-kifutóba integrált minimum 1200 négyzetméter alapterületű, tematikus multifunkciós látogatóközpont, állatkerti és vidámparki fejlesztések.

Bizottság bírálja el

A pályázó tervének törekednie kell – egyebek mellett – a meglévő bemutató- és kiszolgálóépületek hasznosítására, a park teljes területének egységbe foglalására, az új létesítmények és attrakciók integrálására, továbbá az állatok minél életszerűbb tartását elősegítő tartóhelyek kialakítására és a terület adottságainak minél jobb kihasználására. A beavatkozásoknál figyelni kell a városképi (elsősorban a II. János Pál pápa téri) megjelenésre, vagyis az egységes és nagyvonalú építészeti-városépítészeti arculatra kell törekedni. A bírálóbizottság megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén a teljes rendelkezésre álló összeget (17,6 millió forint) odaítéli és törekszik arra, hogy egyetlen győztes pályázót hirdessen ki. Ám eredménytelennek minősítik a pályázatot, ha egyetlen pályaművet sem találnak díjazásra vagy megvételre alkalmasnak. A bírálóbizottság tagjai: Papp László elnök, Tutervai Mátyás társ­elnök, Széles Diána tag, Gábor István, Sziki Gyula, Gáva Attila tag.

CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában