Energetikai korszerűsítés

2021.11.26. 12:05

Megújult környezetben gyógyíthatják a nádudvari gyerekeket

A fejlesztés több mint 48 millió forintba került.

Fotó: Marján László

A védőnői szolgálat és a gyermekorvosi ellátás helyszíne újult meg kívülről az év végére a Fő út 136. szám alatt. Erre a Belügyminisztériumtól kapott 26,4 millió forint adta a forrás nagy részét. Ezen beruházás ünnepélyes átadása zajlott péntek délelőtt. Maczik Erika polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy

„az energetikai és a városképi megjelenésnél is fontosabb, hogy az az ezerhatszáz gyermek és szüleik, akik ebbe a település egészét felölelő négy védőnői és két gyermekorvosi körzetbe tartozik, méltó környezetbe érkezhessen.”

– Ez a fejlesztés mérföldkő a város egészségügyi infrastruktúrájának megújulásában, amellyel minőségi környezetet teremthettünk gyermekeink gondozása, betegellátása terén – vélekedett a városvezető, hozzátéve: a következő fejlesztési tervük e téren a központi orvosi rendelő renoválása.

Fotó: Marján László

Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő a hajózni kell mondást átültetve emlegette: pályázni kell, hiszen ezek a fejlesztések forrásai. Az egyszerűbbek közé tartozik az ilyen jellegű, a mindennapi életünket megkönnyítő beruházások, mint ez is. Nem is mindig a támogatás összege a legfontosabb, hanem az, hogy a város lakóinak mi a legkedvesebb.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a védőnők képviseletében Komárominé Dobi Anikó vette át a szimbolikusan a házavatást szimbolizáló nemzeti színű „pántlikát”. Kárai Sámuel, a kivitelezést végző helyi vállalkozás, a Nádép Kft. ügyvezetője a projekt bemutatása közben hangsúlyozta: az energetikai korszerűsítést és külcsínt hozták egy tető alá, alkalmazkodva az új, városképi elképzelésekhez.

Fotó: Marján László

Ami megújult

Az egészségügyi alapellátást szolgáló épület infrastrukturális fejlesztése során a tetőfelújítás keretében megvalósult a jellegzetes, de elhasználódott héjazat cseréje (kiselemes síkpala fedés helyett állókorcos fém lemezfedés), a szükséges tetőszerkezeti javítások, tetőfelépítmények újjáépítése, használaton kívüli kémények visszabontása, előtetők újjáépítése, bádogos szerkezetek cseréje. A homlokzat renoválása során a meglazult, sérült vakolatot javították, 16 centiméter vastagon szigetelték a homlokzatot, és nemesvakolattal burkolták az épületet. A lábazati hőszigetelést követően ahhoz rögzített kőlapburkolat is készült.

Fotó: Marján László

A fejlesztés összköltsége: bruttó 48,3 millió forint, amiből az önkormányzat önereje: 21,9 millió.

Borítókép balról: Komárominé Dobi Anikó, Maczik Erika és Bodó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában