Koronavírus

2021.11.02. 18:24

Megfertőződött és kórházba került Hajdúszoboszló polgármestere

Czeglédi Gyula kétoldali tüdőgyulladással küzdött.

HSE Sajtótájékoztató

Fotó: Napló-archív

Két védőoltás után fertőződött meg a koronavírussal Hajdúszoboszló polgármestere. Czeglédi Gyula közösségi oldalán számolt be betegségéről és kórházi élményeiről. Mint hangsúlyozta, csak az oltásoknak köszönheti, hogy végül szerencsésen kilábalt a Covid okozta kétoldali tüdőgyulladásból. A fürdőváros első embere két héttel ezelőtt belázasodott, majd egyre rosszabbul kezdte érezni magát. Négy gyorstesztje is negatív eredményt mutatott, ám egy héten keresztül tartós láz és hőemelkedés gyötörte. Egy múlt heti röntgenfelvétel alapján kétoldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amit a Kenézy-kórház sürgősségi osztályán egy CT-vizsgálat megerősített. Beszámolójából kiderül, hogy egy nappal később már a PCR-tesztje is pozitív eredményt mutatott.

„Az ünnepeket és két munkanapot a kórházban töltöttem, ahol lelkiismeretes és szakszerű kezelés eredményeként visszanyertem egészségemet. Ma már itthon vagyok.

Kedves Barátaim! Csak azért úsztam meg ennyivel, mert két oltásom van. Láttam a kórházban, hogy mit művel azokkal a vírus, akik teljesen védtelenek. Nem érdemes várakozni a védőoltással, mert az egészségügyi szakemberek szerint ezen egyszer mindenki át fog esni, és nem mindegy, hogy milyen súlyossággal. Az oltás életet ment!”

- hangsúlyozta bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában