Adventi programok

2021.11.19. 11:38

Megérkezett Debrecen karácsonyfája

Több helyszínen, a régi meghittséggel kezdődik az ünnepvárás.

Fotó: Molnár Péter

Az adventi időszak debreceni programjairól tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt Papp László polgármester és Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője az Aranybika szálló épületében. A karácsony előtti hetek ezúttal is ünnepi hangulatban telnek majd, ám az eddigiektől eltérően ezúttal több városrészi rendezvénnyel gazdagodott a programkínálat. Papp László polgármester elmondta, hogy a belvároson kívül idén Nagymacson, Kismacson, Bánkon és Ondódon is gondoskodnak arról, hogy a városrésziek meghitt hangulatban készülhessenek az ünnepre.

Papp László polgármester | Fotó: Kiss Annamarie

November 26. és december 23. között 80 kereskedő és 20 vendéglátóipari egység várja a közönséget, akik a Dósa nádor téren is több új élményelemmel gazdagodhatnak.

Vasárnaponként a gyertyagyújtást a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, illetve a Facebookon keresztül követhetik az érdeklődők, az első november 28-án, 17 órakor lesz megtekinthető.

Díszkivilágítást kap többek között a főtér üvegpiramisa, érkezik az igazi finn Mikulás, a korcsolyapálya pedig két helyszínen, a Nagytemplom előtt és a stadion északi rendezvényterén várja debrecenieket, hétköznapokon 8 és 14 óra között ingyenes lesz a használata.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője | Fotó: Kiss Annamarie

A Kölcsey Központ is színes kínálattal készül, erről Mészáros Réka beszélt. Először a Debreceni Helyőrségi Zenekar lép színpadra advent első vasárnapján, 19 órakor, december elején fellép a Csicseri és Borsó Zenekar. A DEMKI szervezésében pedig izgalmas beszélgetésre érkezik Debrecenbe Pindroch Csaba, Szikora Róbert, Kubik Anna, Lackfi János és Csókai András.

Az Adventi Kuckóban idén is helyezhetjük adományaikat a Debreceni Karitatív Testület szervezésében.

Debrecen karácsonyfája – egy méretes fenyőfa – a pénteki sajtótájékoztató idején érkezett a Kossuth térre.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában