lendületben

2021.11.07. 09:32

Megdupláznák az ipari területet Hajdúböszörményben

Jövő év végén lehet, hogy már termelő vállalatok működnek a város nyugati részén.

Újabb területek csatolásáról tárgyaltak a napokban az Innovációs és Technológiai Minisztériumban | Fotó: Városháza

A városvezetőség elképzelései szerint a Nyugati Ipari Park a település egyik fontos pontja lesz a közeljövőben.

Az autópálya-felhajtó közvetlen szomszédságában található, 8,5 hektáros, önkormányzati tulajdonban álló területen TOP-forrásból végeztek infrastrukturális fejlesztést. Mostanra a területeket hasznosították, jövő tavasszal pedig utat szeretnének kiépíteni az ipari parkban. Megvan továbbá azoknak a cégeknek a listája is, amelyek betelepülnének ide, többükkel már előszerződést kötött a város. Jövőre csaknem tíz, helyi és környékbeli vállalat költözhet a nyugati városrészbe. Megkeresésünkre Kiss Attila polgármester kifejtette: előreláthatóan több mint száz új munkahelyet teremtenek ezzel. Mint mondta, jól megközelíthető a terület, ez kedvez mind a vállalatoknak, mind pedig a majdani munkavállalóknak.

A kínálat igencsak széles: egyebek mellett építési, műszaki, logisztikai, mezőgazdasági, nyomdaipari és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalat is érkezne. A polgármester elmondta, hogy az egyszerűbbtől egészen a kvalifikált munkaerőt megkövetelő tevékenységig tudnak majd lehetőséget kínálni.

Újabb területek csatolásáról tárgyaltak a napokban az Innovációs és Technológiai Minisztériumban | Fotó: Városháza

Az önkormányzati tulajdonban álló terület tehát betelt, de a szomszédságában egy nagyobb, állami tulajdonban álló ingatlan található, melyet a város jelenleg mezőgazdasági hasznosítás céljából bérel. Annak egy részét az ipari parkhoz csatolnák; Kiss Attila polgármester és Tiba István országgyűlési képviselő ezt az elgondolást kezdeményezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumban a napokban. Schanda Tamás miniszterhelyettessel, valamint Nagy Ádám és Nagy Balázs helyettes államtitkárokkal tárgyaltak újabb 8,5 hektár ipari területté nyilvánításról. – Bízom abban, hogy jövőre ezt a területet is meg tudjuk tölteni – osztotta meg a városvezető, hozzátéve, a már meglévő 8,5 hektár csak helyi és környékbeli, már működő vállalatok bővítési céljait biztosítja, a Debrecenben induló nagy beruházásokhoz nem kapcsolódik.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában