Advent

2021.11.19. 14:21

Közel tízméteres karácsonyfája lesz Hajdúnánásnak

A méretes fenyő egy városlakó, Csiki László felajánlása nyomán került a főtérre.

Fotó: Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal

A fa kiemelésében és felállításában a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az önkormányzat gondnoksági csoportja, a közterület-felügyelet és a közfoglalkoztatási csoport munkatársai is részt vettek. A munkálatokhoz a darut Prónay Péter biztosította. Emellett sok-sok fényforrás öltözteti idén is ünnepi ruhába a várost – tájékoztatta a Haont a hajdúnánási önkormányzat sajtóreferense.

Mint kiderült, Tedej település fenyőfáját idén Áfra Antalné hajdúnánási lakos ajánlotta fel, amit szintén pénteken állítanak fel a Bata-Tüzép munkatársainak segítségével.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Hajdúnánás lengyelországi testvérvárosa, Ustron közössége karácsony közeledtével ajándékként küld egy fenyőfát, ezt a hajdúnánási városháza épületében helyezik el.

Mint minden évben, idén is segített Hajdúnánás lakossága a város adventi koszorú alapanyagában. Az adventi koszorú alapanyagát, a fenyőágakat Ilyés Lászlóné és Fehérvári Szabina lakosok fenyőfáival biztosítják. A koszorút a Helyi Sajátosságok munkatársai készítik majd el.

Jövő héten elkezdődik a város diszkivilágításának a kiépítése, amelyet a tervek szerint november 28-tól, advent első vasárnapjától teljes pompájában láthatnak majd a hajdúnánásiak.

Természetesen idén sem maradhat el a karácsonyi jászol az állatsimogatóval, melyet szokás szerint a szabadtéri színpadnál helyeznek el.

Az első ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra és a fenyőfadíszítésre november 28-án, vasárnap 17 óra 15 perctől kerül sor.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkezett-debrecen-karacsonyfaja-2-5844251/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában