A katonaság kéréssel fordult a lakossághoz

2021.11.17. 16:00

Katonai konvojokra kell számítani Hajdú-Bihar megye több pontján is

Hajdúhadházról indulnak, és Debrecen érintésével mennek Hódmezővásárhelyre.

20210929 Hódmezővásárhely Katonai járművek a 47-es úton. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: MW-archív

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár november 18-án, csütörtökön katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre.

A reggeli óráktól katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopra kell számítani a Hajdúhadház – 4-es főút – (Debrecenen keresztül) – 47-es út – Hódmezővásárhely útvonalon.

Kérik a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség közleményben tudatta, a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekednek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában