debreceni egyetem

2021.11.04. 12:11

Jobb esélyekkel a munkaerőpiacon: elstartolt a 24. Informatikai Szakmai Napok Debrecenben

A Debreceni Egyetem Informatikai Karának (DE IK) kétnapos eseményén a hallgatók találkozhatnak és megismerkedhetnek vállalatokkal, valamint a munkaerőpiaci igényekkel.

Fotó: unideb.hu

A rendezvény csütörtöki megnyitóján Ailer Piroska, a DE műszaki innovációjáért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese kiemelte, hogy az ilyen szakmai találkozások lényege a visszajelzésekben rejlik. Elmondta, hogy az informatikai és a műszaki területen robbanásszerű a fejlődés az elmúlt 15 évben, így az egyetemek – a fejlesztések érdekében – igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy a képzésükről, az oktatásuk színvonaláról, a tudományos munkásságuk eredményéről valamilyen visszajelzést kapjanak. Hozzátette, a legnagyobb kérdés, hogy a hallgatók a diplomát megszerezve hogyan állnak helyt a munkaerőpiacon. Szavai szerint fontosak a vállalati partnerek visszajelzései, továbbá az is, hogy az egyetem a tudományos és a kutatási-fejlesztési témáit úgy alakíthassa, hogy azzal támogatja a vállalatok fejlődését.

Fotó: unideb.hu

Debrecenbe egyre több informatikai cég települ, a város egyre hangsúlyosabb szerepet kap a műszaki területen – erre Hajdu András, a DE IK dékánja világított rá. Mint mondta, örömmel veszik, ha a vállalatok segítik az egyetem szakmai fejlődését. Kifejtette, hogy a karon lehetőséget teremtenek arra, hogy közvetlen felület alakuljon ki cégek felé, de új csatornákat is nyitnának, valamint vizsgaközpont is alakult.

Új partnerrel bővült

Újabb vállalattal kötött együttműködési megállapodást az IK: a szakmai napok megnyitóján Hajdu András dékán a Cosmo Consult magyarországi ügyvezetőjével, Polocz Anett-tel írt alá stratégiai szerződést.

Eszerint új kurzust indítanak el a hallgatók számára, valamint ösztöndíjakon és versenyeken keresztül biztosítanak szakmai támogatást. A vállalat továbbá segíti az egyetemi online óratartást, a jövőben pedig munkalehetőséget biztosít a végzett hallgatóknak.

Az ügyvezető elmondta, mindössze másfél hónappal ezelőtt nyitották meg a vállalat debreceni irodáját, de az elképzeléseik szerint egy IT fejlesztői szolgáltató központot is létrehoznának, ezzel mintegy 50 új munkahelyet teremve.

Fotó: unideb.hu

– Ambiciózus terveink megvalósításához elsősorban arra van szükségünk, hogy a legjobb hazai iparági szakemberekkel dolgozhassunk együtt. Azért választottunk Debrecent, mert hiszünk abban, hogy a városban és az egyetemen is munkatársakra találunk – mondta.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában