A hivatal mellett

2021.11.20. 10:00

Idősotthont alakítanának ki Szentpéterszegen

Egy hosszú távú terv fokozatos megvalósításán dolgozik az önkormányzat.

Fotó: Önkormányzat

Az elképzelések szerint a jövőben felújítaná, majd átalakítaná a községháza mellett lévő régi tsz-irodaépületet az önkormányzat. – Hosszú távú terveink között szerepel egy bentlakásos idősek otthona kialakítása a hivatal melletti épületben – mondta megkeresésünkre Kiss Gábor Csaba polgármester. Az említett ingatlan korábban községi raktár volt, majd a termelőszövetkezet irodája, a rendszerváltást követően magánkézbe került, majd nemrég az önkormányzat vásárolta meg.

A településvezető hangsúlyozta, fokozatosan tervezik a megvalósítást.

Kiss Gábor Csaba

Konkrét pályázati lehetőség jelenleg nem áll rendelkezésre, de önkormányzati ingatlanok fejlesztésére kiírt pályázati forrásból szeretnék majd felújítani és úgy átalakítani, hogy a tervezett szociális otthon kialakításához már ne kelljen sokat hozzátenniük. – Saját erőből is igyekszünk minden évben dolgozni rajta. Most a parkolókat csináljuk meg és a kerítést újítjuk – fűzte hozzá Kiss Gábor Csaba. Elmondása szerint legalább 20 fő ellátására alkalmas intézményt szeretnének létrehozni, de a terület nagyságának köszönhetően belefér az is, hogy még egy 300 négyzetméteres ingatlant is felhúzzanak a mostani mellett.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában