vége a szezonnak

2021.11.05. 11:15

Ha lehet, fűtött helyiségbe tegyük a motort télre

Télre csak tele tankkal szabad eltenni a gépet, különben rozsdásodhat az üzemanyagtartály belseje.

Fotó: Shutterstock

A napokban véget ért a motorosszezon, ugyanis az időjárás már nem alkalmas a robogózásra – hangsúlyozta a Napló megkeresésére Pongor Zsolt, a Hajdú-bihari Motorosok Egyesületének elnöke. Az időjárási változások nagy hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre, különösen a vasparipát vezetőkre. Az idei év kedvezett a motorozás szerelmeseinek, ugyanis szinte október végéig le sem kellett tenniük járművüket – ez azonban most megváltozik.

Az időjárástól függ, meddig használhatjuk a robogót

– Még a hétvégén is nagyon sok vasparipát láthattunk az utakon, viszont a napokban beköszöntött az igazi ősz, ami már egyáltalán nem kedvez a motorbicikliseknek. Valójában nem dátumhoz kötjük, hogy meddig pattanhatunk robogóra, mert ha száraz az idő, és tizenöt Celsius-fok körüli a hőmérséklet, akkor nyugodt szívvel beindíthatjuk a járgányt – mondta. Hozzátette, ha azonban beáll az esőzés, és tíz Celsius-fok alatti hőfokot mérünk, akkor ideje tavaszig elbúcsúznunk a kétkerekűtől.

Az őszi motorozásban rejlő veszélyhelyzeteket leginkább a tapadás hiánya okozza, éppen ezért semmiképpen ne kísérletezzünk. Ha tehetjük, akkor fűtött helyiségbe zárjuk el a kétkerekűt, lehetőleg tele tankkal, különben rozsdásodhat az üzemanyagtartály belseje

– javasolta Pongor Zsolt.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában