Honvédelem

2021.11.19. 12:23

Fokozott katonai jelenlét várható Debrecenben

Ne lepődjenek meg, ha hétfőn egyenruhás, lőfegyveres katonák jönnek szemben az utcán.

20211002 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló A Bocskai István Lövészdandár, a Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, a Debreceni Nagyerdő Sportkör, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúrát.

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Fokozott katonai jelenlét várható Debrecenben, a Kossuth Laktanya és a Domokos Márton út között november 22-én, hétfőn 9 és 11 óra között – adta hírül közösségi oldalán a Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred. Mint írják, a katonák egyszerű kiképzési foglalkozás keretében teljesítenek menetgyakorlatot, de nem éles feladatot látnak el – hangsúlyozzák. A honvédek a kiképzési előírásoknak megfelelően kötelékben, egyenruhában, lőfegyverrel teljesítik a távot, amelynek útvonala:

Kossuth Laktanya – Szabó Lőrinc utca – Bay Zoltán utca – Bán Imre utca – Akadémia utca – Tócó-patak menti járda – Vezér utca – Domokos Márton út.

Ugyanezen az útvonalon haladnak vissza. A kiképzés ideje alatt útlezárás nem várható. Az útvonalak biztosítását katonai forgalomszabályzók segítik. Az útvonalon esetlegesen közlekedő gyalogosokat a katonák kikerülik a jármőveket pedig a forgalomszabályzók biztonságos irányba terelik. A polgárok részéről nem szükséges áttervezni a megszokott útvonalakat, mindazonáltal rövid várakozási időre lehet számítani az útvonal egyes pontjain. A menetgyakorlat során a katonák törekednek arra, hogy a polgárokat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában