lehetőségek

2021.11.21. 10:30

Fecskelakással és tanulmányi támogatással is segítik a földesi fiatalokat

Egy 175 millió forintos EFOP-pályázat is támogatta a helyi pályakezdőket.

Számos módon segítik a fiatalok boldogulását Földesen. A részletekről Jeneiné dr. Egri Izabella polgármesterrel beszélgettünk.

Pályázati támogatással két évig lakhatnak egy eszközökkel is berendezett fecskelakásban a településen élő fiatalok, mindössze a rezsit kell fizetniük. Emellett több mint 30, egyetemet végzett fiatal kapott 500 ezer forintos tanulmányi támogatást. Továbbá vissza nem térítendő támogatással egymillió forintot kaphattak vállalkozások bővítésére és 1,5 millió forintot vállalkozás indítására a jelentkezők. Az ösztönzőrendszer elinduláskor még kevesek érdeklődését keltette fel a lehetőség, de az utolsó fordulóban már ötszörös volt a túljelentkezés – osztotta meg Jeneiné dr. Egri Izabella, hozzátéve, lenyűgöző volt látni a benyújtott, ötletes pályázatokat.

A polgármester elmondta azt is, hogy a pénzbeli támogatások mellett képzések is segítették a jelentkezőket, egyebek mellett bemutatkozást vagy önéletrajz-készítést sajátíthattak el a munkavállalás előtt állók. Hozzátette azt is, hogy az idősödő településen nagyon jól jön, hogy a helyi fiatalok hiányszakmákat tanulnak ki. Éppen ezért a szakmát tanulókat is támogatták, hiszen nem árt, ha többek között rágcsálóirtó, karosszérialakatos, vagy éppen víz- és gázszerelő is akad Földesen.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában