a járvány árnyékában

2021.11.13. 15:32

Élnek a lehetőséggel a vendégek, de a korábbinál jóval fegyelmezettebbek

Utánajártunk, a napokban mit tapasztalnak Debrecenben a közösségi terek munkatársai.

20210425 Szolnok A szolnoki Tiszapart Mozi melletti hangulatos környezetben a vendéglátóhelyek megnyitását sokan örömmel fogadták. Fotó:Csabai IstvánÚN

Fotó: MW-archív

A koronavírus negyedik hullámában vagyunk, ezért a szakemberek a kockázati korcsoportba tartozóknak mindenképpen maszkviselést javasolnak a nagy forgalmú helyeken. Mint tudjuk, a közelmúltban védelmi intézkedésekről döntött a kormány. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön. A munkáltatók előírhatják a koronavírus elleni oltás felvételét dolgozóik számára, a kórházakban pedig látogatási tilalmat rendeltek el.

Egyre többen hordják

Az még kérdéses, hogy mit hoz az elkövetkezendő időszak, szükség lesz-e további óvintézkedésekre. Ennek ellenére lapunk kíváncsi volt arra, hogy a jelenlegi vírushelyzetben mit tapasztalnak Debrecenben a közösségi terek munkatársai.

„Nem igazán érzékelünk változást azóta, hogy bejelentették, hazánkat is elérte a negyedik hullám.”

– Az újranyitást követően, minden debreceni vendéglátós helyett mondhatom, rendkívül odafigyelünk arra, hogy a látogatók egészségének védelme érdekében mindent megtegyünk. Úgy gondolom, a vendégek ezzel tisztában vannak, ezért nagy számban keresik fel a helyi éttermeket, kávézókat – árulta el a Napló érdeklődésére Kriszta, egy belvárosi kávézó dolgozója. Hozzátette, azt viszont látják, hogy egyre többen viselnek maszkot beltérben is annak ellenére, hogy nem kötelező. Továbbá a kikapcsolódni vágyók figyelmét már nem kell felhívni a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára: mindannyian önszántukból alkalmazzák őket.

„Úgy látjuk, az emberek kihasználják a szabadságot.”

– Ha visszatekintünk az elmúlt másfél évre, akkor ez egyáltalán nem meglepő. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, milyen szabályokat kell a jövőben követnünk. Talán ezért is ülnek be az éttermekbe fiatalok, idősek egyaránt ebédelni, vacsorázni, tehát kikapcsolódni – válaszolt kérdésünkre Varga Marcell, egy Piac utcai étterem dolgozója.

Bíznak a legjobbakban

Tóth Mariann személyi edző leszögezte, örül annak, hogy a negyedik hullám bejelentése nem keltett pánikot a sportolók körében. A fiatal nő elmondása szerint napja nagy részét a malomparki konditeremben tölti. És ő úgy tapasztalja, a mozogni vágyók az elmúlt hetekben ugyanúgy felkeresik a termet, mint ahogyan azt a nyári időszakban tették.

– Vegyes a korosztály, persze a fiatalok többen vannak, viszont az idősebb korosztály táborát is sokan erősítik.

Egyre több olyan vendég van, aki egészségmegelőzés szempontjából kíván edzeni, és nem „csak” azért, hogy izmosabb, karcsúbb legyen.

Délelőtt kevesebben használják a gépeket, de délután szinte telt ház van. A koronavírus-járvány berobbanása óta észleljük, hogy a látogatók sokkal jobban odafigyelnek a higiéniára. Maguk után is fertőtlenítik az eszközöket, nincs már olyan, aki „otthon hagyja” a törölközőjét – nyilatkozta. Megjegyezte, mindannyian bíznak abban, hogy a jövőben nyitva maradhatnak majd az edzőtermek, és nem lesznek szigorúbb intézkedések.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában