Ünneplőben a város

2021.11.30. 17:30

Csodálja meg Debrecen adventi fényeit! – fotók

A belvárosi díszkivilágítás idén sem okoz csalódást a karácsonyra hangolódóknak.

Fotó: Czinege Melinda

Advent első vasárnapjára ünneplőbe öltözött a belváros, ahol egyelőre hótakaró nélkül, de mégis meseszerű idillben hangolódhatunk a karácsonyra. Arra, hogy Jézus születése ünnepi évkörünk legjelentősebb alkalma, talán önmagában is elegendő bizonyíték, hogy már a várakozás is külön ünnep. Talán, mert tavaly elmaradt, vagy mert minden eddiginél nagyobb szükségünk van a varázslat gyermeki megélésére, de mintha az idei debreceni advent lenne a legtündökletesebb, amiben valaha részünk lehetett.

Fotó: KIss Annamarie

Az elmúlt években megszokottá, a karácsony előtti jövés-menés kellékdarabjaivá váltak az utcadíszek, díszletévé a vásári faházikók, a fényvillamos. Tavaly ilyenkor, ha fel is szerelték a százezer izzós fényfüggönyt a belvárosban, csak a főtéri hangszóró és két utcazenész rotációban ismétlődő ünnepi slágerlistája emelte ki az adventi heteket a naptár szürkeségéből, a színtelen, korlátozásokkal búcsúzó november és a lemondással és kihívásokkal várakozó január közül. Így még nagyobb ajándék a fentiektől, hogy körbekorcsolyázhatjuk a város karácsonyfáját, közösen választhatjuk ki az adventi koszorúra a gyertyákat, miközben forró ital enyhíthet a mínuszoktól megdermedt ujjakon.

Fotó: Czinege Melinda

Szerencsés, aki egészségben, biztonságban, a szeretteivel töltekezhet a hangulatos köztereken, de ne feledkezünk meg azokról sem, akik az akciós báránygerinc helyett tűzifáért állnak sorba, és nem telepakolt bevásárlókocsival a kassza előtt, hanem ételhordó edénnyel valamelyik debreceni népkonyhán várakoznak.

Csak néhány méterre az adventi vásártól, az Add tovább!- házikóban mi is megbizonyosodhatunk arról, hogy az adventi világosság szimbóluma nem csupán külső hangulatelem, hanem annak az öröme, amikor adhatunk, még ha nem is sokat, még ha nem is sokból.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában