érdemes szétnézni

2021.11.15. 20:00

Bővül a debreceni adventi vásár, új helyeken is lesznek árusok

Ismét lesz ünnepi forgatag, de immár nem csak a Piac utcán.

Fotó: Molnár Péter

Többen felfigyelhettek már arra, hogy a fényfüzérek felszerelése közben például a Dósa nádor téren is pavilonépítés kezdődött.

A Debreceni Advent című Facebook-esemény szerint ennek az az oka, hogy egy év kihagyás után idén ismét megnyitja kapuit a kirakodóvásár. Csaknem 100 vendéglátós és vásáros várja a karácsonyra készülőket november 26-tól egészen december 23-ig kézműves termékekkel, szívmelengető finomságokkal.

Négy pluszhelyszín

Ráadásul ezúttal új, nagyobb területen kap helyet a vásár: a megszokott Kossuth tér mellett ugyanis több új helyszínen találkozhatunk árusokkal, ilyen a Rózsa utca, a Csapó utca, a Dósa nádor tér és a Piac utca 1–3. előtti tér is. A vásár nyitvatartásáról megtudtuk, hogy hétköznapokon 12 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 és 21 óra között látogatható a programsorozat, és az érvényben lévő szabályozások alapján védettségi igazolvány nélkül is felkereshető.

Fotó: Molnár Péter

A Napló az önkormányzattól korábban azt is megtudta, hogy ezúttal összesen 202 ezer 400 fényforrást szerelnek fel a városban. A főtéren a karácsonyfát 16 ezer 500 égő díszíti majd. A Piac utca teljes hosszában a Kossuth tértől a Petőfi térig, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, a Kálvin téren, a nyugati kiskörúton, a Szent Anna utcán gyertyák és angyalkák, a Darabos utcán karácsonyi csillagok, a Burgundia, Sumen utcán 11 csillag és 20 fénycsóva, a Simonffy utcán angyalkák, a Hal közben fénycsóvák, a Gázvezeték, Veres Péter utcán, Kishegyesi úton, valamint Kismacson, Nagymacson, Bánkon, Dombostanyán, Ondódon és Józsán harangdíszek alkotják a díszkivilágítást. A Kossuth téren az Aranybika épületétől a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 90 fán – is LED-égőket helyeznek el.

Újra műjégpálya a főtéren

A Piac utcán újra lesz a hagyományos, népszerű fényfa, fényszökőkút és a karácsonyi gömb. A Dósa nádor téren és a Csapó utcán 15 csillagszóró-motívum került a kandeláberekre. Ma már csak energiatakarékos fényforrások alkotják a díszkivilágítást.

Fotó: Napló-archív

A belvárosban járók ugyanakkor további meglepetésekre is felfigyelhettek. Ilyen az is, hogy a 8 évvel ezelőtti bemutatkozás után ismét mobil műjégpálya lesz a Nagytemplomnál, ráadásul a fák között is lehet majd korcsolyázni.

Vass Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában