Olvasói levél

2021.11.07. 09:23

A gyermekek neveléséért

Szász Ferenc, Bagamér

A közelmúltban a bagaméri művelődési házban széles körű találkozót, mintegy szakmai műhelyt rendeztek a Bagaméri Oltalmazó Kezek Biztos Kezdet Gyerekház, illetve annak vezetője, Rózsás Viola Julianna szervezésében. Az ünnepélyes alkalomra képviselők érkeztek Fülöp, Újléta, Tiszabura, Tiszabőd és Hajdúszovát településekről, ahol a Gyerekházak működnek, koordinátorok bevonásával. Erdős Tibor, Bagamér polgármestere szívélyes hangnemben köszöntötte a találkozó résztvevőit, értékelve a Gyerekház hálózati működését, támogatásáról biztosítva a helyi Oltalmazó Kezek programjait.

A résztvevők érdeklődve hallgatták Rózsás Viola Juliannát, aki az – egyébként a hajdúböszörményi óvodapedagógiai kar kezdeményezésére létrejött – intézmény működését mutatta be, míg dr. Pálfi Sándor, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar tanára, dékáni referens „Fejlesztő játékok otthon – Hogyan lehet különböző korosztályú gyermekek figyelmét egyszerre bevonni a játékba” címmel tartott színvonalas előadást. Külön hangsúlyt kapott a három év alatti korosztály nevelésének kérdése.

Dr. Szerepi Sándor egyetemi docens, a DE GyGyK oktatási dékánhelyettese a „Hogyan tudjuk felkészíteni a szülőt a gyermek óvodába indulására, különös hangsúllyal a háromévestől hatéves korig terjedő szakaszban” témában tartott előadásával a szülők felelősségét hangsúlyozva, elmélyült odafigyelésre hívta őket, kellő empátiával… Az alkalmat megjelenésével megtisztelte Petróczi Szabolcs helyi református lelkész, mint a gyermekekkel való munkában sokat fáradozó hitoktató, valamint Rézműves József, a helyi kisebbségi roma önkormányzat elnöke, aki évekkel ezelőtt a helyi sportpályán és a közösségi székházban tartott gyerektábor szervezése révén nagy áldozatot vállalt a felnövekvő gyerekek érdekében.

A találkozó nyomán a szervezők bizakodva tekintenek előre a jövő időkre felnövekvő nemzedéket segítő készséggel.

Szász Ferenc, Bagamér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában