Emelkedő juttatások

2021.10.09. 10:59

Vitányi István: az idősek egész évben figyelmet érdemelnek

A nyugdíjasoknak a postás most egyenesen háromszor csönget.

Fotó: Városháza

Több száz megyei és határon túli nyugdíjast köszöntöttek az idősek világnapja alkalmából pénteken Berettyóújfaluban, a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége által szervezett Kárpát-medencei nyugdíjas-találkozón.

– Minden évben üdvözöljük a településen élő, 65 év feletti szépkorú lakosokat, műsorral és köszöntővel kedveskedünk nekik. Az idei rendezvényünk kiegészült a megyei nyugdíjasszervezetekkel és a megyei önkormányzat támogatásával, így azt érezhettük:

„mi vagyunk a világ, de legalábbis a megye közepe”

– mondta el Muraközi István, a település polgármestere.

Jóvátétel a munkájukért

„A magyar kormány álláspontja, hogy az országnak van, a nemzetnek nincs határa.”

A határon túli magyarok felkarolásának és megbecsülésének nemcsak a gazdaságfejlesztési programok vagy az oktatáshoz nyújtott segítség, hanem a nyugdíjasokkal való kapcsolattartás is fontos szegmense – erre emlékeztetett Vitányi István országgyűlési képviselő.

Elmondta, hogy a ma nyugdíjasai azok, akik túlélték a II. világháborút, a Rákosi-korszakot, majd a rendszerváltás nehézségeit is. Kiemelte, hogy nemcsak az évnek egy, hanem minden napján figyelmet érdemelnek. A politikus kitért arra is, hogy a következő időszak kedvező az idősek számára, hiszen megkapják a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, az előrejelzett inflációnövekedés miatti nyugdíj-kiegészítést, és amennyiben a gazdaság jól teljesít, akkor jövő februárban az elvett 13. havi nyugdíjat is visszakapják.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ajándékkal összesen kilenc, 50. és 60. házassági évfordulót ünneplő párt is köszöntött.

BBI

Borítókép: A határon átívelő találkozón megjelent nyugdíjasok műsorral kedveskedtek egymásnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában