eredményes közbeszerzés

2021.10.16. 18:47

Új alkalmazás teszi majd könnyebbé a debreceni zöldfelületek ápolását

A második eljárásban sikerült vállalkozót találnia az önkormányzatnak egy zöldfelületi elemeket nyilvántartó alkalmazás fejlesztésére; egy debreceni cég 25 millió forintért végezheti el a munkát

– derül ki a Közbeszerzési Értesítő október 12-ei számából. A Petőfi tér rekonstrukciója projekt keretében kerül sor az alkalmazás fejlesztésére és beüzemelésére.

Sokfelé ültetnek fát a városban, de gondoskodni is kell róluk | Illusztráció: Napló-archív

„A program célja, hogy az önkormányzat pontosan felmérje a közterületeken álló fák/zöldfelületi elemek számát, állapotát és értékét. Az üzemeltetési munkákat segítő szoftver kifejlesztése történik meg, amelyet folyamatosan használhatnak a faápolást és zöldterület-fenntartást végző kollégák, ezzel növelve a tevékenység hatásfokát és költséghatékonyságát. A zöldfelületi elemek és a fák rendszerezett felmérése és megjelenítése lehetőséget biztosít a zöldvagyon meghatározására” – részletezi a leírás.

A szoftver segítségével többek közt a zöldfelület-fenntartási és faápolási munkák tervezhetővé és ütemezhetővé válnak; naprakész, szűrhető információs adatbázis jön létre, az alkalmazás lehetőséget nyújt egyedi beazonosíthatóságra, beavatkozási szint megállapítására, változások nyomon követésére, darabszám, méret és érték meghatározására, vagy utógondozás követésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik