eredményes közbeszerzés

2021.10.16. 18:47

Új alkalmazás teszi majd könnyebbé a debreceni zöldfelületek ápolását

Sokfelé ültetnek fát a városban, de gondoskodni is kell róluk | Illusztráció: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A második eljárásban sikerült vállalkozót találnia az önkormányzatnak egy zöldfelületi elemeket nyilvántartó alkalmazás fejlesztésére; egy debreceni cég 25 millió forintért végezheti el a munkát

– derül ki a Közbeszerzési Értesítő október 12-ei számából. A Petőfi tér rekonstrukciója projekt keretében kerül sor az alkalmazás fejlesztésére és beüzemelésére.

Sokfelé ültetnek fát a városban, de gondoskodni is kell róluk | Illusztráció: Napló-archív

„A program célja, hogy az önkormányzat pontosan felmérje a közterületeken álló fák/zöldfelületi elemek számát, állapotát és értékét. Az üzemeltetési munkákat segítő szoftver kifejlesztése történik meg, amelyet folyamatosan használhatnak a faápolást és zöldterület-fenntartást végző kollégák, ezzel növelve a tevékenység hatásfokát és költséghatékonyságát. A zöldfelületi elemek és a fák rendszerezett felmérése és megjelenítése lehetőséget biztosít a zöldvagyon meghatározására” – részletezi a leírás.

A szoftver segítségével többek közt a zöldfelület-fenntartási és faápolási munkák tervezhetővé és ütemezhetővé válnak; naprakész, szűrhető információs adatbázis jön létre, az alkalmazás lehetőséget nyújt egyedi beazonosíthatóságra, beavatkozási szint megállapítására, változások nyomon követésére, darabszám, méret és érték meghatározására, vagy utógondozás követésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában