Fejlesztés

2021.10.14. 13:55

Stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Egyetem az erdőgazdálkodásért

Az egyezséget a Vadászati és Természeti Világkiállítás vásárosnaményi programsorozata keretében írták alá.

A hazai erdő-, vad- és tájgazdálkodás fejlesztése érdekében kötött stratégiai megállapodást a Debreceni Egyetem és a Nyírerdő Zrt. – A Nyírerdő Zrt. a természet- és biodiverzitás-védelem, -gazdagítás, valamint a vad- és erdőgazdálkodás területén olyan szakmai, gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, amely a Debreceni Egyetem hallgatóinak képzésében meghatározó. A régió természeti erőforrásai között kiemelt szerepe van az erdőterületeknek, ezért szükség van a szakemberképzés folyamatos fejlesztésére – mondta Stündl László, a mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási kar dékánja az október 9-i ünnepélyes aláírás kapcsán – írja a hirek.unideb.hu.

Az erdészeti társaság és a Debreceni Egyetem több mint 15 éve kihelyezett erdészeti és vadgazdálkodási tanszéket működtet. A megállapodás elősegíti az új tudományos eredmények létrehozatalát, a kutatás-fejlesztést, és az eredmények egyetemi oktatásban történő bevezetését, valamint gyakorlati hasznosítását.

– A partnerség célja a K+F+I, oktatási és szaktanácsadási feladatokban való együttműködés, az egyetem tudásbázisát felhasználva az erdő-, a vad- és a tájgazdálkodás fenntartható fejlesztése, társadalmi elismertségének és elfogadottságának javítása. A megállapodás hozzájárul a vadgazdálkodás minőségi fejlesztéséhez, a hazai erdő-, vad- és tájgazdálkodás, valamint a turizmus azon belül is kiemelten a vadászati turizmus népszerűségéhez – fejtette ki Stündl László.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vadgazda mérnök képzésén jelenleg 63 hallgató tanul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában