Folyt a must, főtt a lecsó

2021.10.03. 12:40

Papp László: Halápon rendkívül erős és pozitív jövőképpel rendelkező közösség él

Ahogy több mint tíz éve minden októberben, ez alkalommal is szüreti mulatságra gyűltek össze a halápiak a városrész sportpályáján.

Fotó: DMJV

A családi napot a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület szervezte, a programok között mesekoncert, lecsófőző verseny, sőt futballmeccs is volt, ahol a nőtlen és a nős játékosok csaptak össze a gólörömért. A solymászbemutatóval és kecskesimogatóval tarkított szüreteléshez a helybéliek égi áldást is kaptak: az időjárás minden szabadtéri programnak kedvezett. A Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzésével szórakoztatták a résztvevőket népi és történelmi játékokkal.

Fotó: DMJV

– Halápon életképes, rendkívül erős és pozitív jövőképpel rendelkező közösség él – fogalmazott Papp László polgármester. A már hagyománnyá vált halápi szüreti mulatság helyszínéül szolgáló sportpálya az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül, részben a város, részben a Halápon működő közösségek közreműködésével. – Igyekszünk városi költségvetésből is segíteni ezeket a kezdeményezéseket, napirenden van egy kútfúrás- öntözőrendszer telepítése, az egyik legnagyobb programunk, ami a városrészt érinti, hogy az elmúlt időszakban a halápi vízvezetékrendszer kiépült, így 13 kilométeren lett elérhető az egészséges ivóvíz – emlékeztetett.

Fotó: DMJV

Pósán László országgyűlési képviselő a Naplónak elmondta, hogy otthonteremtés szempontjából Debrecen keleti része, így Haláp is egyre vonzóbb a családok számára. Egyre több fiatal költözik ide, ahol a kedvező feltételek, a kertvárosi környezet mellett előnyt jelent Haláp élénk közösségi élete. – Ezek az alkalmak a helyi közösségek összetartó erejét mutatják meg – mondta végül.

Fotó: DMJV

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában