Köszöntés

2021.10.07. 17:57

Novák Katalin személyesen vitte el a jó hírt a debreceni nyugdíjasoknak

Novemberben és februárban is pluszpénzeket kapnak az idősek.

Forrás: Molnár Péter

– Azért látogattam a debreceni idősek klubjába, mert most volt az idősek világnapja, és szerettem volna személyesen is köszönteni a debreceni időseket, másrészt pedig egy olyan ajándékot is hoztam nekik jelképesen, amely a novemberi nyugdíjemelésről és nyugdíjprémiumról szól – hangsúlyozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben, miután látogatást tett Pósán László országgyűlési képviselővel, Papp László polgármesterrel és Széles Diána alpolgármesterrel a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubjában.

Értékelik a munkájukat

Mint rámutatott, novemberben a rendszeres nyugdíj mellett most valamelyest növekedni fog a nyugdíjuk is, illetve egy kiegészítő nyugdíjemelést és egy nyugdíjprémiumot is megkap minden nyugdíjas és minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő érintett. Ez összesen országosan két és fél millió embert jelent, de azt is jelenti – húzta alá a miniszter –, hogy az összes debreceni nyugdíjas is novemberben számíthat egy 80 ezert forintos nyugdíprémiumra, függetlenül attól, hogy mekkora a nyugdíja, tehát még a legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők is megkapják a teljes, 80 ezer forintos, minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumot novemberben.

Novák Katalin kiemelte azt is, hogy mindezek mellett egy kiegészítő nyugdíjemelést is kapnak, így tehát egy átlagnyugdíjjal rendelkező személy körülbelül plusz 100 ezer forintot fog kapni novemberben.

– Abban bízom, hogy ez növelni fogja a mozgásterüket, és valamelyest érezteti velük azt, hogy mennyire fontos számunkra az idős korosztály, és hogy mennyire megbecsüljük őket, és mennyire értékeljük azt a munkát, amelyet ők az elmúlt évtizedekben végeztek – fogalmazott a miniszter. – Ehhez még hozzávehetjük azt is, hogy jövő év februárjában érkezik a 13. havi nyugdíjnak az esedékes része, amelyet ugye most építünk és építettünk vissza, mivel a baloldal ezt elvette a kormányzása idején, mi pedig visszaadjuk a nyugdíjas embereknek.

Sőt, ha tehetik, akkor nemcsak két heti részét fogják odaadni, hanem akár három vagy négy hetit is, tehát lehetséges, hogy februárban már a teljes 13. havi nyugdíjat megkaphatják – tudtuk meg Novák Katalintól, aki azt is leszögezte, hogy ezek mind olyan lépések, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy szeretnék a nyugdíjas honfitársaink megbecsülését a lehető leginkább növelni.

Kezdődik a renoválás is

A csütörtöki látogatáson Novák Katalint, Pósán László országgyűlési képviselőt, Papp László polgármestert és Széles Diána alpolgármestert tapssal köszöntötték a nyugdíjasklub tagjai, és a Debrecennek van egy vize című dalt is előadták a tiszteletükre, a Hajdú Táncegyüttes fiatal párja pedig temperamentumos táncokkal szórakoztatta az egybegyűlteket. Ugyanakkor Papp László polgármester a klubnak otthont adó Csapókerti Közösségi Ház felújításáról is tájékoztatott. Eszerint a rekonstrukció terveit a jövő héten mutatják be, és a külső-belső felújítást is magukban foglaló munkák várhatóan egy évig tartanak. Amíg zárva tart a ház, az önkormányzat arra az időre is gondoskodik arról, hogy a nyugdíjasoknak is legyen hol összegyűlniük – jelezte Papp László.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában