videóval

2021.10.27. 15:15

Nem lehetetlen, hogy tavaszig a madárkórházban marad a bajba jutott mókus

Az állat hogylétéről Déri Jánosnál érdeklődtünk.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, törött lábú mókuson segítettek a tűzoltók kedden délután Debrecenben. A sokak által kedvelt állat egy fán csöngött körülbelül 3 méter magasan a Nagyerdei körúton. Az arra járók észlelték a bajba jutott kis vöröskét, ezért bejelentést tettek a debreceni madármentő állomáson. A madárkórház egyik munkatársa azonnal a helyszínre sietett, majd felmérte a terepet, és segítséget kért a katasztrófavédelemtől. Végül a debreceni hivatásos tűzoltók hozták le a fáról a kis állatot, akinek sajnos a hátsó lábai nem mozogtak. Mint utólag – vizsgálat után – kiderült, a szerencsétlenül járt mókuskának medence törése van, ezért még egy jó ideig – legalább három hétig – a Hortobágyi Madárkórházban fog lábadozni.

Lapunk Móki (elnevezték a mókust) hogylétéről kérdezte Déri János főorvost, a Hortobágyi Madárkórház vezetőjét, aki elmondta, a kórházi dolgozók elvégezték a legfontosabb teendőket: a csontokat altatásban rögzítették, lábára rögzítő kötést raktak. – Jelenleg a hátsó lábait nem tudja mozgatni, voltaképpen behajlított ülő, hason fekvő helyzetben van. Igencsak vad mókusról beszélünk, amit tudunk róla, hogy nőstény és körülbelül egyéves lehet. Bízunk benne, hamarosan enni is fog, annak már örülünk, hogy nem próbálja magáról leszedni a kötést, mondhatni elfogadta a mostani sorsát. Azt még nem tudjuk, hogy idén vissza engedjük-e a szabadba, ugyanis most hetekig itt fog lábadozni nálunk. Ha elengedjük, akkor téli búvóhelyet kellene találnia magának, ami lehet, hogy a későbbiekben nem lesz egyszerű, ha bejön a nagy hideg. Szóval nem lehetetlen, hogy tavaszig a kis családunk tagja marad – fogalmazott a Naplónak.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában