Fejlesztés

2021.10.15. 13:38

Megújul a temető Újszentmargitán

Hazai támogatásból és önerőből is készül felújítani a ravatalozót és környezetét az önkormányzat.

Fotó: Újszentmargita község önkormányzata-archív

A köztemető ravatalozójának felújítására nyert csaknem 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Falu Program forrásaiból Újszentmargita önkormányzata.

– Az elnyert összegből a ravatalozó homlokzatának renoválását és színezését, az épület belső burkolatainak és a nyílászáróinak cseréjét végezzük majd el. Emellett előtetőt is kap az épület – tájékoztatott a Napló megkeresésére Csetneki Csaba polgármester. Hozzátette: a munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek és körülbelül két hónapot vesznek majd igénybe. Korábban – szintén a Magyar Falu Programban – a község óvodájában új csoportszobákat alakítottak ki, és megújult annak játszóudvara, valamint az önkormányzat közterületi feladatainak ellátásához szereztek be új eszközöket.

Újrafestik a kerítést is

A településvezető arról is beszámolt, hogy az épület felújításán kívül szeretnék saját forrásból is rendbe tenni a temetőt. – Tervezzük a járóburkolatokat cserélni, virágládákat kihelyezni, a kerítés- és egyéb festéseket is elvégezni. A célunk, hogy jövő nyárra szebb, rendezett temetője legyen a községnek – avatott be a továbbiakba a polgármester.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában