Csőtörés

2021.10.01. 18:31

Még hetekig dolgoznak az Erzsébet utcán

A munka nagysága és bonyolultsága miatt egy hónapon át tart még a javítás.

Fotó: Czinege Melinda

Egy azbeszt-cement vízgerincvezetéken keletkezett csőtörést javított szeptember 22-étől a Debreceni Vízmű Zrt. az Erzsébet utca 21-23. szám előtt; forgalomkorlátozás, forgalomelterelés mellett. A cég pénteken közölte:

bár a hibát kijavították, kiderült, a probléma sokkal súlyosabb.

Fotó: Czinege Melinda

„A Debreceni vízhálózat közel ezer kilométer hosszú, a lehetőségekhez mérten az anyagi károk, személyi sérülések elkerülése és a szolgáltatás biztonságának fenntartása érdekében a Debreceni Vízmű Zrt. próbálja felderíteni a rejtett szivárgásokat és csőtöréseket. Ez történt az Erzsébet utcában is. Bár ez most kellemetlen, nehézségekkel jár, de azonnali beavatkozásra volt szükség, még mielőtt személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár történt volna. A 300 milliméter átmérőjű, több mint 50 éves acélcsövön a hibát kijavítottuk, de maga az érintett vezetékszakasz kora és állapota annyira rossz, hogy felelőtlenség lett volna a pontszerű hibajavítás elvégzését követően visszatemetni, mivel előfordulhatott volna, hogy másnap, más közeli ponton keletkezik hiba. Az egyetlen felelős döntés a 66 méter hosszú vezetékszakasz teljes cseréje. Sajnos a körülmények nem teszik lehetővé a kitakarás nélküli technológia alkalmazását, ezért nyílt árkos módszerrel kell azt végrehajtani. A munka volumene, komplexitása miatt is jelentős szervezést igényel, illetve technológiai időszükséglete is van. A speciális betonrétegnek hosszantartó kötési ideje van, és ebben az időszakban további munkavégzés nem lehetséges a helyszínen.

Fotó: Czinege Melinda

A komplex előkészítés miatt a vállalkozó október 4-én tud felvonulni. A munka várható időtartama 1 hónap” – írta a cég közleményében, a városlakók és közlekedők türelmét kérve.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában