a fehér bot napja

2021.10.15. 19:57

Már 25 éve segítenek a látássérült személyeknek

A Fehér Bot Alapítvány az élet minden területén támogatja a vakokat és a gyengénlátókat.

Fotó: Miska Andrea

A 25 éves fennállását ünneplő Fehér Bot Alapítvány az elmúlt negyed évszázad történéseit elevenítette fel a fehér bot napi rendezvényén pénteken. A hajdúdorogi általános iskola dísztermében tartott ünnepségen a hagyományokhoz híven átadták a Dr. Szabó Miklós-emlékérmeket, valamint a 25 éves évforduló alkalmából 25 munkatárs vehetett át elismerő oklevelet.

– Az alapítvány célja a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességű személyek, különös tekintettel a vakok és gyengénlátók segítése. Van olyan eset, amikor munkát is tudunk nekik biztosítani, van olyan, amikor jogi vagy éppen szociális segítséget – beszélt az alapítvány munkájáról dr. Szabóné Bokis Edina elnök. Kitért arra is, hogy a látássérült személyeknek elemi rehabilitációt biztosítanak. – Aki elveszti a látását, annak fontos, hogy olyan ismeretekhez jusson, amelyek segítik abban, hogy önállóan tudjon élni. Az elemi rehabilitációs központunkban lehetőség van arra, hogy többek között megtanuljanak közlekedni, számítógépet kezelni vagy éppen főzni – részletezte. Mint mondta, szeretnék hosszú távon fenntartani támogató szolgáltatást. Személyszállítással például abban segítik a fogyatékkal élőket, hogy eljussanak különböző intézményekbe, akár szórakozóhelyekre.

Az Észak-Hajdúságban élő több mint 500 vak és gyengénlátó személy társadalmi esélyegyenlőségének elősegítését, rehabilitációjának és művelődési lehetőségeinek támogatását végzik már hosszú évek óta. Az alapítvány Debrecenben, Nyíregyházán, Hajdúböszörményben, Hajdúhadházon, Hajdúdorogon és Hajdúnánáson rendelkezik irodával, illetve valamilyen szolgáltató intézménnyel.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában