Átveszik a csomagokat

2021.10.29. 14:18

Látogatási tilalom a debreceni kórházakban: vannak kivételes esetek

A gyerekek, a szülő nők és a súlyos állapotú betegek azonban továbbra is fogadhatnak látogatót, a szigorú szabályok betartásával

Fotó: unideb.hu

A romló járványhelyzet miatt október 26-tól látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

A látogatási tilalom október 26-tól visszavonásig érvényes. Van azonban néhány kivétel, amit az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény – a kapcsolattartáshoz való jog – vonatkozó rendelkezései biztosítanak. A súlyos állapotú betegek esetén az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője, illetve törvényes képviselője, a vajúdás és a szülés alatt a szülő nő által megjelölt nagykorú személy, a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja látogathatja a beteget.

Fontos, hogy a látogatók betartsák azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőzés veszélyét a lehető leghatékonyabban csökkentik. Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, egy beteg egyszerre egy látogatót fogadhat. A látogató minden esetben köteles maszkot viselni

- hívja fel a figyelmet közleményében az unideb.hu.

A látogatási tilalom alatt is van lehetőség arra, hogy a hozzátartozók csomagot juttassanak be a betegeknek. A felcímkézett (beteg neve, klinika/osztály, kórterem), csomagot a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán az adott klinika portáján lehet leadni, onnan viszik majd el a betegnek. A Kenézy Gyula Campuson a hotelépület és a belgyógyászati tömb betegei részére a csomagot hétköznapokon 9-14 óra között lehet leadni a betegőrző helyiségnél (kék szektor, földszint 024-es ajtó).

A Felnőtt Pszichiátriai Osztályon hétköznap 9-től 18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon pedig 9-től 15 óráig az osztály földszintjén, a portások veszik át a csomagot és viszik fel a részlegekre.

A Szülészeti – Nőgyógyászati Osztályon a diszpécserpultban, illetve az ambulancián lehet leadni a csomagokat, mindennap 9 és 14 óra között.

A Klinikai Központ vezetősége kéri a betegek és a hozzátartozók együttműködését és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában