kész a fejlesztési terv

2021.10.02. 17:22

Idővel stabilabb lesz a vízellátás Hajdúnánáson

Két új kút létesítése és négyezer méternyi hálózatfelújítás is bekerült a tervekbe.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) elkészítette Hajdúnánás víziközmű-rendszerének 2022–2036. évi gördülő fejlesztési tervét. – Ebben a dokumentumban egy felújítási és pótlási, valamint egy beruházási terv szerepel. A TRV Zrt. az ivóvíz- és a szennyvízágazatokra készítette el javaslatát, amelyet az önkormányzat képviselő-testülete szeptember végi ülésén jóváhagyott – tájékoztatta a Naplót Maginé dr. Csirke Erzsébet aljegyző. Hangsúlyozta, ezeket a hosszú távú terveket mindig felülírja a mindennapi működés, mivel a napi szolgáltatás biztosítása az elsődleges cél.

A jóváhagyott beruházási és felújítási tervek ivóvízágazataiban két új kút létesítésével számolnak, a bekötővezetékekbe visszacsapókat építenek, és kialakítják a fogyasztói vízmérők távleolvasási rendszerének lehetőségét. Mindezek mellett a víztorony felújítása és a vezetékhálózat cseréje is bekerült a dokumentumba. – A szennyvíztelepen a meglévő átemelőbe új szivattyúk beszerzése, komplex műszaki térinformatikai adatbázis létrehozása, valamint az üzemviteli épület egy irodával történő bővítése is szerepel a beruházási tervekben – sorolta. – A felújítási tervfejezet többek között a szennyvíz­átemelők építészeti és gépészeti felújításáról, négyezer méternyi hálózatfelújításról, a Jókai utcai fogadóakna és a recirkulációs rendszer felülvizsgálatáról, szükség szerinti felújításáról szól – ismertette az aljegyző.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában