Szemétgyűjtési akció

2021.10.26. 15:00

Idén is tettek környezetükért a kistelepülések

Több megyei település csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtő akcióhoz.

Fotó: Dandé Melinda

A szemétgyűjtési akció részeként szerte az országban „nagytakarítanak” az önkéntesek. A pocsaji iskola idén sem maradt ki a sorból, a település immár kilencedik alkalommal csatlakozott az akcióhoz. A nap folyamán az intézmény környékéről harminc zsák hulladékot szedett össze a felső tagozat 110 tanulója.

Óriási volt az összefogás

A hajdúdorogiak sem tétlenkedtek, helyette inkább egy napot arra szántak, hogy szebbé és tisztábbá tegyék környezetünket. Csaknem kétszázan, köztük az önkormányzat munkatársai, a kulturális és nevelési intézmények, a Gazdasági és Műszaki Ellátó Szolgálat, a családsegítő szolgálat, a civil szervezetek, valamint a közfoglalkoztatási munkaprogramban részt vevők a város központjából indulva a forgalmasabb utcákat és a szegregátumok környékét tisztították meg az eldobált, szétszórt hulladékoktól.

De legalább ennyien Hajdúsámsonban is csatlakoztak az országos programhoz. – Városunknak szívügye a hulladékprobléma, mi sem bizonyítja ezt jobban, amikor ennyi ember egy közös ügyért fogott össze – mondta el Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere. A településen a nemes kezdeményezés mellé álltak óvodások és iskolások, pedagógusok, nyugdíjasok, a bölcsőde, a családsegítő szolgálat, a művelődési ház, az önkormányzat dolgozói, valamint polgárőrök és a civil szervezetek tagjai.

NKM, MA, DM

Borítókép: A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, AMI és Óvoda alsó tagozatos osztálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában