Közbeszerzés

2021.10.01. 16:44

Fejlesztik a biciklis közlekedést Debrecen nyugati részén is

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A „Nyugati városrész forgalomszervezése és kerékpárút kialakítása” tárgyú projekten belül „Nyugati városrészt érintő kerékpárforgalmi létesítmények kialakítása” és a Derék utcai jobbra kanyarodó sáv megépítése céljából kiírt közbeszerzési eljárásban hirdetett nyertest a debreceni önkormányzat. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatás szerint a munkát a D-PROFIL Építő, Kereskedő és Szolgáltató Kft. végezheti el.

A teljesítés fő helyszíne a Kishegyesi út menti kerékpárút I. és II. szakasza a Kishegyesi úti, Építők utcai, Lóskúti és Derék utcai szakaszon, továbbá a Vág utca, Bartók Béla út, Gohér, Gyepüsor, Kisbotos és Halastó utca vonalán. A Kishegyesi út menti gyalog-kerékpárút I. szakaszának építése eredményeként 1060,85 méter hosszú egyesített gyalog-kerékpárút készül. A Kishegyesi út menti gyalog-kerékpárút II. szakasz kerékpárúttá történő fejlesztése a 156,38 méter hosszú járda gyalog-kerékpárúttá történő fejlesztését jelenti. A Derék utca menti gyalog-kerékpárút építés 436,63 métert érint, s az egyesített gyalog-kerékpárút 1526 méteres lesz, és 6 darab jelzőlámpás csomópontot is át-, illetve kiépítenek a szabályozástechnikával együtt. Idetartozik még a Kishegyesi és a Derék utca menti gyalog-kerékpárutak kiépítéséhez szükséges közvilágítási és erősáramú hálózat védelembe helyezése, a Derék utca jobbra kanyarodó sáv kiépítéséhez szükséges közvilágítási és erősáramú hálózat átépítése, védelembe helyezése, a Derék utcai jobbra kanyarodó sáv esetében csapadékvíz gerinccsatorna kiépítése, új víznyelők építése a szükséges bekötővezetékekkel különféle átmérővel, összesen 52,3 méter hosszban. A Derék utca előtt a lakótelep melletti szervizúthoz csatlakozás épül ki.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a Kishegyesi út menti kerékpárúthoz, annak 0+434,20 kilométerszelvényéhez csatlakozik a Derék utca menti kerékpárút 0+006,20 – 0+442,83 km szakasza, összesen 436,63 méter hosszal. A lakótelep felé a kerékpárost gyalogosan vezetik át, és a szervizúton mindkét irányban a Kishegyesi úti tervben levő szervizúti csatlakozásig kerékpárosnyomot festenek fel. A Kishegyesi út és a Derék utca csomópontjában jobbra kanyarodó sáv épül, annak minden közmű-beavatkozásával együtt. Ilyen a közvilágítás és jelzőlámpás csomópont átépítése, a szélesítés miatt szükséges vízelvezetés, az elektromos kábelek kiváltása és védelembe helyezése, továbbá hírközlési kábelek védelembe helyezése is.

VA

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/korszerusitik-es-bovitik-az-ifjusag-utcai-fogyatekosellatot-5698748/

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/a-repuloter-futopalyajanak-betonjat-is-javitjak-majd-jovo-evben-5697092/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában