párthírek

2021.10.13. 16:14

Etikailag összeférhetetlen

Kőszeghy Csanád Ábel és Gondola Zsolt Zoárd önkormányzati képviselők szerdán tartott sajtótájékoztatójukon közölték, Kotosmann Zoltán, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. egyik igazgatósági tagja véleményük szerint összeférhetetlenül, etikátlanul jár el a város ingatlanvagyon megszerzésével kapcsolatban.

Fotó: Czinege Melinda

Elmondásuk szerint a Móricz Zsigmond Kollégium nagy port kavart eladása után a Váci Mihály Kollégium eladása már a második ilyen eset. Ahogy Gondola Zsolt Zoárd fogalmazott, a közgyűlés nemcsak egy politikai testület, de egy értékteremtő és -megőrző közösség. Az ott megválasztott emberek a város érdekeit kell, hogy képviseljék, önzetlenül téve feladataikat Debrecenért. – Ebben az ügyben nincs jogi aggály, etikailag azonban összeférhetetlen, csorbítva a közgyűlés tekintélyét – mondta, hozzátéve, készíteni fognak egy előterjesztést, melyben az összeférhetetlenség szabályait fogalmazzák majd meg.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. is reagált. Mint írják, a társaság tulajdonosa és a Közgyűlés által megválasztott igazgatósági tagok magas szakmai kvalitással rendelkező nagyvállalati vezetők, gazdasági és jogi szakemberek, akik tapasztalata a Holding szakmai irányításában nélkülözhetetlen. Az Igazgatóság döntéseiben mindig a likviditás megtartását, a gazdasági szempontokat, valamint a város működéseinek érdekeit tartja szem előtt. Az említett két ingatlant DMJV Önkormányzata nyílt pályázati eljárás keretében hirdette meg értékesítésre, azokra bárki ajánlatot tehetett. Az eladó a legmagasabb árajánlatot tevő számára értékesítette az ingatlanokat, s az ebből befolyó összeget az önkormányzat minden esetben Debrecen város fejlesztésére fordítja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában