összetartó közösségek

2021.10.07. 13:12

Egy év kihagyás után találkozhattak ismét megyénk nyugdíjasai

Október 7-én gyűltek össze a szépkorúak a megyeháza dísztermében.

Fotó: Molnár Péter

Hagyomány már, hogy minden évben nemcsak a megye idős lakosait, de a jubiláló házasokat is köszönti az „Életet az éveknek” Klubszövetség Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

– Azt gondolom, hogy ez a mai nap is – mivel tavaly sajnos nem lehetett megünnepelnünk – méltó ahhoz, hogy ebben a teremben köszöntsük önöket. Nem egy napot kell nézni az életben, az évek során, hanem minden napot. Ez egy megemlékezés önökről, szépkorúakról – mondta köszöntőjében Bulcsú László. Kiemelte, a megyei önkormányzat sok olyan eseményen részt vesz, amely az idősökről vagy időseknek szól és biztosította a hallgatóságot arról, hogy ez a jövőben is így lesz. – Fontosak számunkra, hisz felnevelték az elkövetkezendő nemzedéket. Ezért is vagyunk büszkék önökre – tette hozzá a megyei alelnök.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében a nyugdíjas közösségek fontosságát, az egymásra odafigyelést hangsúlyozta. – Az embernek minimum két családja van. Az egyik közvetlen hozzátartozók, a másik pedig az a kisebb-nagyobb közösség, ahol sok esetben majdnem ugyanannyi időt tölt, mint a saját családjával. A civil közösség, a nyugdíjas szervezetek egyfajta pótcsaládja az embereknek, heti programokkal, sok feladattal és utazással – fejtette ki.

A köszöntőket követően a tavaly és idén jubiláló házasokat egy-egy ajándékcsomaggal köszöntötték a szervezők. 2020-ban ötvenedik házasságát ünnepelte Dávid Zoltán András és Szabó Irma, Szabó Bertalan és Csősz Róza, valamint Darai Béla és Horváth Ilona. Hatvanadik évfordulóját pedig Tóth Lajos és Szabó Juliána. Idén ötven éve házas Tóth Sándor és Bencze Ilona, Kiss Antal János és Orosz Irén, valamint Juhász Ferenc és Petróczki Borbála. Hatvan éve kötötték össze életüket Juhász Ferenc és felesége Kiss Margit Ilona.

– Amikor nyugdíjba mentünk, úgy gondoltuk, hogy rengeteg időnk lesz. Ha belegondolunk, állandóan el vagyunk foglalva, kevés a szabad időnk és örülünk, ha találkozunk a családdal – mondta beszédében Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége elnöke. Mint kifejtette, fontosak a generációk közötti kapcsolatok mellett az is, hogy a nyugdíjas korosztály törődjön és figyeljen egymásra. – Az a mi feladatunk, ha a környezetünkben vannak olyan emberek, akik egyedül élnek, ne hagyjuk őket magukra. Csengessük be hozzájuk, hívjuk magunk közé őket – hangsúlyozta.

Az ünnepségen énekkel, verssel, népdal- és nótacsokorral is kedveskedtek a résztvevő szépkorúaknak.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában