továbbképzés

2021.10.12. 16:41

Átvehették okleveleiket a DSZC oktatói

Egy rendhagyó, akkreditált továbbképzésben vettek részt.

Fotó: Bekecs Sándor

Kilenc pedagógus végezte el sikeresen a DSZC Kerekasztal akkreditált tanárképzését. Okleveleiket október 12-én vették át a Hello Szakma – Út a jövőbe rendezvényén.

– Egy példátlan összefogás eredményét ünnepelhetjük ma, ugyanis egy jövőbiztos oktatásban szeretnénk egy iránytűt adni a fiatalok kezébe, amellyel megtalálhatják a karrierpalettán azokat a lehetőségeket, amelyek elvezetik őket az üzleti szektorba is – mondta az átadón Szmolinka Zsolt, a United Call Centers vezérigazgatója.

Fotó: Bekecs Sándor

– Ez a szektor olyan egyedülálló együttműködést fogalmazott meg három évvel ezelőtt, mely Európában is példátlan. Az, hogy a szakképzési centrummal és az egyetemmel elértük ezeket a célokat, és ez egy akkreditált pedagógus továbbképzési programban teljesedett ki, alátámasztja, hogy erre szükség van – hangsúlyozta.

Fotó: Bekecs Sándor

Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója beszédében elmondta, az elmúlt négy évben közel 3 ezer pedagógust képzett tovább az egyetem Debrecen vonzáskörzetében.

– A mostani képzés rendhagyó volt, mert nem az egyetem fejlesztette ki egymagában, hanem a munkaerőpiac olyan szereplőivel közösen tette, akik számára a DSZC szakembereket oktat – emelte ki.

Csatár Péter az egyetem Bölcsészettudományi Karának stratégiai dékánhelyettese kiemelte, a mostani tanárképzési program gazdasági szereplők bevonásával és a gazdaság számára képzi tovább az oktatókat. Hozzátette, ez volt a második turnus, de már most érdeklődnek iránta a régión kívül is.

– A színvonalas szakképzésnek nagyon sok feltétele van. Akármennyire fontosnak tartjuk a technológiai környezetet, a képzésnél sokkal fontosabb az oktatók szerepe. Felkészültnek kell lenniük és naprakész tudással kell rendelkezzenek. Ezért kiemelt szerepet szán a DSZC annak, hogy felkészült, motivált oktatók végezzék a motiváló és oktatói feladatokat. Ezt biztosítja ez a képzés – hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában