együtt a zöld városért

2021.10.07. 11:50

A Szinorg is támogatja a Future of Debrecen céljait

Első vállalkozásként csatlakozott a helyi cégcsoport, amely hosszú távon tervez a kezdeményezés mellé állni.

Fotó: Czinege Melinda

Megállapodást kötött a Szinorg Universal Zrt. és a Future of Debrecen mozgalom. Az erről szóló dokumentumot október 7-én írták alá a felek.

– A zöld város programnak hosszú távon szeretnénk támogatói lenni. Azt gondolom, egy ilyen léptékű vagyonkezelőnek, mint a Szinorg, van egyfajta társadalmi felelősségvállalási kötelezettsége is. Mi ezt ennek a programnak a támogatására kívánjuk fordítani – hangsúlyozta Szűcs Gyula elnök-vezérigazgató.

– A Debrecen 2030 meghirdetésével a város új környezetpolitikát indított el és ennek az összefoglaló neve a Future of Debrecen, amellyel szorgalmazzuk, hogy minél több ember álljon a zöld ügyek mellé, legyen az helyi fiatal, egy debreceni család vagy egy cég, cégcsoport. Ma annak lehetünk tanúi, hogy egy ízig-vérig debreceni vállalkozás csatlakozik a mozgalomhoz – mondta Balázs Ákos alpolgármester, a zöld munkacsoport vezetője.

Hozzátette, a Debrecen 2030 program zászlóshajója a Civaqua projekt, melynek keretén belül hirdettek korábban ötletpályázatot. Az eredményhirdetést október 8-án tartják, ahol a nyertes csapatoknak elektromos kerékpárokat adnak át, melyeket a Szinorg támogatásának köszönhetően szereztek be.

A megállapodást Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója és Aradi Csaba, a zöld munkacsoport tagja írták alá.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában