országjáró fórum

2021.10.21. 21:19

„A baloldal nem a magyar emberek érdekeit nézte”

Nagy az érdeklődés az országjáró fórumok iránt.

A választás tétjéről is szó esett az országjáró fórum berettyóújfalui, valamint hajdúszoboszlói állomásán, csütörtökön.

Utóbbi eseményen Rétvári Bence miniszterhelyettes, az Emmi parlamenti államtitkára hangsúlyozta, politikai közösséget alkotnak, ami messze több, mint egy párt. – Közös értékeink vannak, melyek mentén kormányzunk. A járvány alatt nem volt lehetőség találkozni, ezért sokakban van igény arra, hogy ezeket pótoljuk. Ráadásul a baloldal agresszívan vissza akar kerülni a hatalomba, minden politikus és párt behódolt Gyurcsány Ferencnek, azok is, akik azt mondták, soha nem fogják „összegyurcsányozni” magukat. A mi közösségünk is látta ezt az aktivizálódást, és rengeteg a veszítenivalónk akkor, ha Gyurcsányék visszakerülnének a hatalomba, ezért is fontos beszélni a választás tétjéről – mondta.

Folyamatos javulás

A Hajdúszoboszlón tartott országjáró fórumon emlékeztették a résztvevőket, milyen közös sikereket értek el az elmúlt években, és mi vár rájuk akkor, ha visszatér a Gyurcsány-korszak.

Rétvári Bence kifejtette, kevesen emlékeznek azokra az időkre, amikor Magyarország a csőd szélén táncolt. – Csökkent az orvosok, ápolók, rendőrök bére, körbetartozásokról beszéltünk, óriási államadósság volt, az emberek egy része azt sem tudta, hogy fél év-egy év múlva lesz-e lakása, hiszen a devizahitelek miatt megnőtt a törlesztőrészlet, miközben a gazdasági válság miatt csökkent a lakások értéke. Ingatlanadót akartak bevezetni, vizitdíjat, kórházi napidíjat, és bizonytalanságot jelentett a munkanélküliség is, hiszen csaknem 1 millióval kevesebb ember dolgozott, mint most. Ehhez képest mára szinte természetesnek tartjuk, hogy van csok, van babaváró támogatás, hogy nem munkanélküliség, hanem munkaerőhiány van, hogy a minimálbér már magasabb, mint abban a korszakban az átlagbér volt. Az állam visszavásárolta a stratégiai nemzeti tulajdonokat, közműszolgáltatókat, közműcégeket, melyeket mind-mind a baloldal idején privatizáltak. Azért is fontos erről sokszor beszélnünk, mert közelednek a választások, és vannak, akik már természetesnek veszik a 13. havi nyugdíj visszaépítését, vagy, hogy a fiataloknak van családtámogatás, adókedvezmény.

Ehhez az kellett, hogy Magyarország a saját lábára álljon, a magyar emberekben bízzon, akár nemzetközi konfliktusokat is vállaljon, ebből tudott gyarapodni.

Nagy kérdés, hogy azt szeretnék-e, hogy a Gyurcsány-korszak térjen vissza, vagy, hogy az elmúlt 12 év folytatódjon emelkedő bérekkel, csökkenő adókkal, növekvő otthontámogatásokkal? A baloldal ugyanis sosem a magyar emberek érdekeiből, hanem a multicégek, külföld érdekéből indult ki – hangsúlyozta Rétvári Bence, aki kitért arra is, az országjáró fórumok iránt megnövekedett az érdeklődés.

Bodó Sándor országgyűlési képviselő elmondta,

a csütörtöki esemény apropója az volt, hogy az emberek találkozzanak egymással.

– Van egy üzenete, egy tartalma a fórumnak, nehéz, egyben fontos hónapok előtt állunk, amikor minden véleményt érdemes kicserélni egymással. Láthattuk Magyarországon, hogy 4 évente van egy választási bumm, amikor a közélet iránti érdeklődés jelentősen megnő. Olyanok is előbukkannak, akik korábban sohasem foglalkoztak ezzel. Fontos, hogy azokat az eredményeket sorba vegyük, amelyeket elértünk. Beszéljük meg, mi volt a munkamódszerünk, tárgyaljunk arról, hogyan kell ezt folytatni, erre ettől jobb alkalom nincs. Erősítsük egymást, esetlegesen szabjunk irányt – mondta.

PSZ

Borítókép: Rétvári Bence (b) és Bodó Sándor az országjáró fórumon

Ezek is érdekelhetik