Minden is kapható!

2021.09.24. 13:19

Végre lesz nagyvásár Debrecenben, hangolódj velünk régi videókkal!

Három elmaradt alkalom után idén ősszel az autóforgalom ismét átadja a Böszörményi utat a kikapcsolódásra vágyóknak.

Fotó: YouTube / Lukács László - Az élet iskolája

Múlt héten közöltük az örömhírt, miszerint újra nagyvásárt rendeznek Debrecenben. A sokadalom rendszerint minden évben kétszer – egy tavaszi és egy őszi alkalommal – veszi át az irányítást a Böszörményi úton. Az idei Mihály-napi rendezvény azonban méltán nevezhető különlegesnek, mivel az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt zsinórban háromszor törölték a hagyományos nagyvásárokat a cívisváros eseménynaptárából.

Október első hétvégéjén ismét árusokkal és vásárlókkal telik meg a szokásos helyszín, és mint megtudtuk, a szervezők a szokásosnál is nagyobb érdeklődésre számítanak. – Már most több mint ötszáz árus jelezte felénk, hogy szeretnének részt venni az eseményen. Az ország minden tájáról érkeznek majd eladók, ha a számításaink nem csalnak, akkor közel ezer értékesítő portékái között válogathatnak a kíváncsiskodók – nyilatkozta a Naplónak Lelesz György, a Debreceni Közterület Felügyelet vezetője.

Néhány lelkes YouTube-felhasználónak köszönhetően addig is visszautazhatunk az időben és felfrissíthetjük memóriánkat: nézzük meg, mi mindent kínál látogatóinak a Mihály-napi nagyvásár!

Ahogy azt Lukács László, az alábbi videó feltöltője rögtön a felvétel elején bölcsen megjegyzi,

„ami itt nincs, az gyakorlatilag nem is létezik”.

A képsorok rendre igazolják állítását – pompás kézműves termékek, nyálcsorgató finomságok és érdekes bemutatók szemtanúi lehetünk. Kézműves sajtok, chilis nyalánkságok, teák, lepcsánka, hurka-kolbász és kürtőskalács fokozza nyáltermelésünket, az orrunk előtt mutatkoznak be különböző népi mesterségek, valamint kiderül, hogy 2016-ban pónilovaglás és látásvizsgálat is színesítette a kínálatot.

A rutinos vásárlók már meg sem lepődnek, ha a bőséges árufelhozatalt pásztázva indián síp hangja üti meg a fülüket. Bár azt nem tudjuk, idén felcsendül-e a különleges hangszer, annyi mindenesetre bizonyos, hogy a korábbi években elmaradhatatlan kelléke volt a nagyvásároknak. Ízelítőül elhoztuk a Babus1961 nevű felhasználó alábbi videóját 2011-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában