nem kötelező a kirándulás

2021.09.21. 16:07

Varga Zoltán megint nem mondott igazat

A DK-s országgyűlési képviselő szavait cáfolta az érintett iskola igazgatója.

20210622 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tart a Fórum bevásárló központ főkapuja előtti téren. képen: Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselőjelöltje

Fotó: Napló-archív

Az Ibolya utcai Általános Iskola növendékeinek egy jelentős része is részt vesz az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon szeptember végén, mellyel kapcsolatban sajtótájékoztatón fejezte ki nemtetszését Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője kedden.

– Egyetlen józan pedagógusnak, iskolaigazgatónak, tankerület-, vagy városvezetőnek nem jutna eszébe, hogy egy iskolányi kisdiákot kihajt egy olyan rendezvényre, ahol leölt állatok kitömött tetemeit, valamint gyilkolásra alkalmas lőfegyvereket nézhetnek – emelte ki Varga Zoltán, arra hivatkozva, kétségbeesett szülők keresték meg, mert az Ibolya utcai Általános Iskola teljes diákságát elutaztatják a vadászati világkiállításra. – Ezek a diákok jelenlétükkel valószínűleg legitimálni fogják ezt a kiállítást, mint egyfajta biodíszlet, kitéve annak a veszélynek, hogy a járvány szabadon fertőzzön az eseményen, hiszen mindennemű járványügyi intézkedést eltöröltek a rendezvénnyel kapcsolatban. Akik elviszik a gyermekeket, és még pénzt is kérnek erre a kirándulásra, azok nem a magyar emberek pártján állnak – fejtette ki a sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselő.

Gyurkóné Mezei Katalin, az iskola igazgatója mindenkit biztosít arról, hogy a gyermekeknek nem kötelező a részvétel a világkiállításon. – A szülők kérvényezhetik, hogy gyermekeik itthon maradhassanak, számukra felügyeletet biztosít az iskola, amennyiben igény van rá. Régi hagyomány nálunk, hogy ilyen programokat szervezünk, hiszünk a tanórán kívüli ismeretszerzés jelentőségében, és mivel ez egy természeti kiállítás is, hasznos információkat jelent majd a gyermekeknek. Szeptember óta szervezzük, szülői értekezletek által is részletesen megtervezve az utazást – mondta lapunknak. Hozzátette: a kiállításra ingyenes lesz a belépés, a 4000 forintos utazási költség azonban felmerülhet azoknál, akik részt vesznek az eseményen, hiszen 420 tanuló és 40 pedagógus tagja az intézménynek, így az ő kényelmes utaztatásukat csak egy különvonat bérlésével tudta megoldani az iskola.

Varga Zoltán állításaira a Fidesz Debreceni Szervezete is reagált. – Örülünk, hogy kiderült a hivatásos bajkeverőről: Varga Zoltán ismét nem mondott igazat – közölték.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában