Helyszínváltozás

2021.09.09. 12:55

Új helyen vehető fel a harmadik oltás Debrecenben

Azokat is várják, akik online nem tudnak jelentkezni, nekik a helyszínen segítenek az adatlap kitöltésében.

A Szent Anna utcai rendelőben vehetik fel a koronavírus elleni harmadik, emlékeztető vakcinát a regisztráltak. Közben folyamatosan zajlik az első- és másodkörös oltás is a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának oltóhelyein, ahol tavaly december óta mintegy 330 000 vakcinát adtak be – írja a hirek.unideb.hu.

– Egyre nagyobb az igény az emlékeztető oltásra, ezért hétfőtől naponta már 500 harmadik körös vakcina beadására van lehetőség. Szeptember 6-tól azonban már nem a Kenézy Gyula Campuson, hanem a Szent Anna utcai rendelőben kaphatja meg az oltást, aki kéri – mondta Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) igazgatója. Papp Csaba hozzátette:

azokat is várják, akik online nem tudnak regisztrálni az oltásra, nekik a helyszínen segítenek az adatlap kitöltésében.

Augusztus elseje óta a Debreceni Egyetem Klinikai Központ oltóhelyein mintegy 12 ezren kapták meg az emlékeztető oltást.

A múlt héten zárult a 12-18 évesek oltása, Debrecenben mintegy 1700 diák kapta meg a vakcinát. Aki ebből a programból kimaradt, továbbra is regisztrálhat a számukra fenntartott napi 300 oltási időpontra, a Bethlen utcai szakrendelő oltóhelyein. Folyamatosan zajlik az első-, és másodkörös oltás is, szeptember elsejétől hetente 10 ezer vakcina beadására van lehetőség a Debreceni Egyetem Klinikai Központ oltóhelyein, ahol több mint 250 napja kezdődött a koronavírus elleni oltás.

A Klinikai Központ vezetősége kéri azokat, akik még nem kaptak koronavírus elleni vakcinát, mindenképpen jelentkezzenek, és oltassák be magukat, hiszen csak így előzhető meg a fertőzés, a súlyos megbetegedés a delta hullám küszöbén.

A súlyos megbetegedés ellen minden itthon forgalomban lévő vakcina egyformán hatásos és biztonságos. Egyedül az oltással tudjuk megállítani a járványt és csökkenteni a kórházba került betegek számát – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában