fotókkal

2021.09.16. 17:49

Tudományvásár nyitotta meg kapuit Debrecen szívében

A szervezők fokoznák a természettudományos és mérnöki pályák iránti érdeklődést.

Fotó: Kiss Annamarie

Robotikabemutató, betekintés az IT világába, vagy akár fagyos kísérletek is várják az érdeklődőket a péntek kora estig tartó Tudományvásáron, a Dósa nádor téren. A csütörtökön kezdődött vásárra lapunk is kilátogatott.

Játékos oktatás

– Tavaly hoztuk létre ezt az eseményt hagyományteremtő céllal. Szeretnénk minden szeptemberben, az iskolakezdet után egy tudományvásárt szervezni, ahol a fabódékban nem megvásárolható termékek, hanem maga a tudomány és technika várja az érdeklődőket – hangsúlyozta Soha Rudolf Ferenc fizikus és szakmai csoportvezető, hozzátéve, az Agóra Tudományos Élményközpont egyik fő célja a tudomány népszerűsítése. Elmondása szerint

azzal, hogy ideiglenesen kiköltöztek a szabadtérre, szeretnének még több embert elérni, illetve az ipari partnereikkel, valamint a Debreceni Egyetemmel közösen fokozni a természettudományos és mérnöki pálya utáni érdeklődést.

Továbbá maga a vásár célja, hogy bemutassák a város múltját, jelenét és fejlődését a partnerek, kihelyezett eszközök és technológia, illetve programjaik segítségével. – Aki ismeri az élményközpontunkat, az tudja, hogy az interaktív játékélményeinken kívül, ami valamilyen természeti jelenséget, fizikai törvényszerűséget mutat be, az egyik elem a showműsor, illetve az előadás, melyek által kicsiknek és nagyoknak mutatunk be óránként egy-egy kísérletet, effektíve tudományos műsorként – összegezte az élményközpont szakmai csoportvezetője.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában