Modern mentéstechnika

2021.09.15. 11:38

Testkamerát kapnak a mentők, elsőként Hajdú-Bihar megyében tesztelik

A helyszíni betegellátás biztonságát is növelheti.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Első körben az OMSZ Ügyeleti Szolgálatának Hajdú-Bihar megyei bajtársai tesztelhetik a testkamerákat, amik nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik – olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Nem ez az egyetlen eszköz azonban, amit az Ügyeleti Szolgálat szakemberei tesztelnek, hamarosan a tele-medicina minden eszköze helyet kap az összes ügyeleti kocsin. Ilyen lesz például az a kép- és hangtovábbításra alkalmas eszköz is, amelyhez csatolható fejekkel lehet lázat mérni, szív- és tüdőhangot, száj-garat vizsgálati eredményt, bőrelváltozást, vagy akár a fülben lévő eltéréseket továbbítani nagyon jó képminőségben az orvoskollégáknak, akikkel napi 24 órában konzultálni tudnak a helyszínen levő mentőtisztek a látottakról.

A tesztüzemet az életmentők képzése előzi meg, így elsőként az OMSZ Ügyelet Szolgálat debreceni bajtársai vehetik majd kézbe a legmodernebb mentéstechnikai eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában