rég várt projekt

2021.09.16. 13:58

Tervezhetik a Mechwart bővítését

Egy győri cég végezheti a DSZC-hez tartozó középiskola bővítésének, kollégiumépítésének tervezését – derül ki a Közbeszerzési Értesítő csütörtöki számából.

20210116 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Illusztráció a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumról.

Fotó: Napló-archív

Összesen 7 ajánlat érkezett, a győrin kívül egy debreceni, egy nyíregyházi, egy tatabányai és három budapesti cég pályázott.

A DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum Kollégiuma építésének, fejlesztésének és bővítésének előkészítése tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás nyertese nettó 44 millió 800 ezer forintért készíti el a vázlatterveket, az építési engedélyezési és a kiviteli tervdokumentációt.

A beruházás kapcsolódik a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő oktatási és innovációs fejlesztésekhez.

A részletes leírás szerint az intézmény Debrecen egyik meghatározó szakképző iskolája. Iránta nagy az érdeklődés, melynek következtében nemcsak a városban, vagy az agglomerációban lakó tanulók körében népszerű. Jelenleg nem áll rendelkezésre külön kollégium a technikum számára, s a központi kollégiumokban a helyhiány állandó. Annak érdekében, hogy az iskola adta lehetőségek nemcsak a debreceni, hanem a keleti régióban lévő diákok számára is elérhetők legyenek, egy hozzá tartozó kollégium elengedhetetlen. A jelenlegi tendenciák és felmérések alapján 250 fő elhelyezését biztosító kollégium létesítése szükséges a várható igények kiszolgálására. Az üres ingatlan, mely jelenleg megvásárlás alatt áll, közvetlenül az iskolaépület mellett található, mely ideális egy összetett nevelési program megvalósításához. Az ingatlan régészeti lelőhelyen fekszik, és helyi védelem alatt áll.

A terület 3 ezer 837 négyzetméter, maximális beépíthetősége 50 százalék, a zöldfelület minimum 30 százalék kell legyen. Zártsorú általános beépítési mód szerint építhető be. A megengedett építménymagasság 8,50 – 12,50 méter.

A kollégium kialakításánál 250 fő befogadására kell tervezni (75-25 százalék megoszlás fiúk és lányok között); kétágyas, fürdőszobás, beépített szekrénnyel ellátott szobák szükségesek. Szintenként teakonyhát, és tantermet vagy tanulószobát kell kialakítani. Emellett az épületben konyha, étkező, sportolásra alkalmas helyiségek, nevelőtanári szoba, mosókonyha, orvosi és beteg szoba, vendégszoba, irodai helyiségek, közösségi tér is lesz. Kívül parkoló, bicikli tároló, valamint fent tetőterasz kap helyet. A kollégium környékét park szépíti majd.

A nyertes ajánlattevővel szeptember 6-án szerződést kötöttek.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában