Otthon vannak

2021.09.11. 09:03

Székelyek egész napos ünnepe lesz Debrecen belvárosában

Filmvetítések és főzések is szerepelnek a programban.

Sokféle ember él a cívisvárosban: tősgyökeres debreceni, a világ távoli pontjáról érkezett egyetemista, belföldről vagy határon túlról jött s itt otthonra találó dunántúli, erdélyi, partiumi, székely, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki is. Az emberi élet egyik legnagyszerűbb érzése az „otthon lenni” érzés: családban, lakásban, tájban, kultúrában, nemzetben.

A székelyek otthon vannak még akkor is, ha nagyon-nagyon sokan távol élnek a szülőföldjüktől. Otthon vannak a magyar kultúrában, a magyar nemzetben, s Debrecenben is sok kulturális műhely foglalkozik a székely zenével, népdallal, táncokkal, sokan járják Székelyföld meseszép tájait, s kötnek barátságot velük és az ott élőkkel.

Ingyenes programkavalkád

Ezeknek a szép gondolatoknak a jegyében várnak mindenkit szeretettel szombaton a Debreceni Székely Napra, a Batthyány utca 24. szám alatti DESz24-udvarba. A 10 órától estig tartó, ingyenes kavalkádban hagyományőrző műsorok, standok, gyermekprogramok, filmvetítések és főzések is szerepelnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában