Motorosfelvonulás is volt

2021.09.12. 11:24

Programkavalkád a történelmi faluban

A nap végére igazi sztárparádévá alakult a falunap Álmosdon.

Forrás: Kovács Zsolt

A gazdag történelmi és irodalmi múlttal rendelkező, országhatár menti kis település vezetése az idén nem elégedett meg a szimpla falunap megrendezésével. Ebben vélhetően az is közrejátszott, hogy a pandémia óta ez volt az első, sok embert megmozgató eseményük.

A szórakozást hozó szombatot megelőzően már pénteken is voltak programok. Az „Együttműködés a Partiumban a hátrányos helyzetű emberekért” elnevezéssel helybeli, debreceni és az országhatár túloldalán lévő Bihardiószegről érkezett szakemberek, köztük Szabó Ödön ottani parlamenti képviselő részvételével áttekintették az oktatás, valamint a pályázati rendszer adta lehetőségeket. Ennek a jövőben közös projektek megvalósításában lehet hozadéka. Péntek este a református templomban Buzás Árpád lelkész tartotta istentiszteletet követően a bihardiószegi énekkar adott elő számos dalt repertoárjából, majd Tabáni István énekes kápráztatta el dallamaival a közönséget.

Fotó: Kovács Zsolt

Motorosok hangos felvonulása

– Szeretettel köszöntöm önöket Álmosdon! Örülök, hogy ilyen nagy számban meglátogatták településünket. Járműveikkel járják be a falunkat, majd várom önöket szabadidőparkunkban tartandó falunapunkra – ezt már szombat délben Tóth Sándor polgármester mondta a faluközpontban összegyűlt közel száz motorosnak. A köszöntő után a motorosok járgányaikkal látványos és hangos konvojt alkotva bejárták Álmosdot, tettek egy kört a Bocskai csata emlékműve körül a falu határában, majd a délután két órai megnyitóra megérkeztek a falunap helyszínére, ahol akkor már a katasztrófavédők készültek bemutatójukra. Eközben Tóth Sándortól megtudtuk, hogy délelőtt megmérkőzött egymással az álmosdi és a bihardiószagi labdarúgó csapat, 1–1 lett a végeredmény, illetve a fiatalok a szomszédos Bagamér hasonló korú labdarúgóival meccseltek. Emellett a Kovács múzeumban a szakma bemutatóját láthattak az érdeklődők. Az eseményt hivatalosan Tasó László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Fotó: Kovács Zsolt

A délután a helyi és az amatőr csoportok bemutatójával telt el, majd öt órától következtek a sztárfellépők. Először Rostás Szabika énekeltette meg a falunap vendégeit, majd a Vis Maiornak tapsoltak a számában folyamatosan gyarapodó közönség. Peter Srámek fülbemászó dallamaira már táncra is perdültek többen. Az est sztárfellépője a Hooligans volt, az együttes látványos élő koncertet nyomott. A falunap tűzijátékkal zárult.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában